Quantcast

Gripo epidemija paskelbta devyniolikoje savivaldybių

  • Teksto dydis:

Antradienį gripo epidemija paskelbta Marijampolės mieste bei Prienų ir Šakių rajonuose - iš viso epidemija yra apėmusi 19 Lietuvos savivaldybių.

Gripo epidemiją yra paskelbusios Alytaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Klaipėdos miestų, Druskininkų ir Alytaus, Ukmergės, Jurbarko, Lazdijų, Klaipėdos, Telšių, Kretingos, Varėnos, Švenčionių ir Visagino rajonų savivaldybės.

Skirtingai nuo peršalimo, gripui būdinga staigi ligos pradžia, aukšta temperatūra, raumenų skausmai, pranešė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

Kitaip nei peršalimo virusai, gripas gali sukelti komplikacijų, pavojingų gyvybei. Komplikacijos dažniau kyla vyresnio amžiaus žmonėms ir tiems, kurie sega lėtinėmis ligomis.

ULAC teigia, kad pati efektyviausia priemonė, apsauganti nuo gripo ir jo komplikacijų yra skiepai. Taip pat patariama vengti masinio susibūrimo vietų ir sąlyčio su sergančiais asmenimis, jei įmanoma, atidėti renginius, taip pat dažnai plauti rankas, o susirgus gydytis namuose ir neiti į mokyklą ar darbą.

Pirmadienį pranešta apie Vilniuje nuo gripo mirusį 65 metų vyrą. Antradienį Kaune pranešta apie mirusią 56 metų moterį, kuri, įtariama, taip pat mirė nuo gripo.


Šiame straipsnyje: gripo epidemijagripasligos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių