Quantcast

Gripas pamažu traukiasi

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai informuoja, kad kovo 12–18 d. Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis sumažėjo nuo 106,4 iki 100,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Vaikų sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sudarė 56,1 proc.

Klaipėdos apskrityje buvo užregistruoti 637 gripo atvejai (iš jų – 220 vaikams), tai sudarė 19,9 proc. visų registruotų gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejų.

Dėl gripo sunkios ligos eigos į Klaipėdos apskrities ligonines buvo paguldyta 20 ligonių (iš jų – 11 vaikų).

Klaipėdos apskrityje kovo 12–18 d. sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis buvo didesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio sergamumo rodiklį, kuris pernai siekė 54,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir peršalimo ligų atvejų.

Gripo epidemija buvo paskelbta trijose Klaipėdos apskrities savivaldybėse: Šilutės rajone – vasario 5 d., Klaipėdos mieste – vasario 6 d. ir Kretingos rajone – vasario 12 d.

Kovo 13 d. gripo epidemija atšaukta Klaipėdos rajono savivaldybėje (paskelbta sausio 30 d.).

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai rekomenduoja visiems gyventojams reguliariai plauti rankas, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių, pasitraukti nuo kosinčių ar čiaudinčių asmenų. Kosint ir čiaudint, rekomenduojama užsidengti burną ir nosį vienkartine nosine arba rankove (geriausiai – alkūnės linkyje).

Taip pat svarbu dažnai vėdinti ir plauti patalpas bei pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius, apavą.

Susirgus gripu ar peršalus, kreipkitės į savo šeimos gydytoją dėl gydymo paskyrimo, nevykite į darbą, mokyklą, neveskite sergančių vaikų į darželius.


Šiame straipsnyje: gripasperšalimassergamumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

slaug.

slaug. portretas
Užtenka žmonėms smegenys dumti, nėra gripo.Oras atšalo , netinkamai apsirengia,reikia jau šilčiau apsirengti.Peršala suaugę ir vaikai.Nebuvo ir nėra jokio gripo,nenuodikite save neaiškiais skiepais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių