Quantcast

Gerą darbą vėžiu sergantiems vaikams gali padaryti kiekvienas

  • Teksto dydis:

Labdaros ir paramos fondas „Mamų unija“ lapkritį, artėjant gražiausioms metų šventėms, ragina daryti gerus darbus sergantiesiems. Ir kviečia prisidėti prie tradicija tapusios labdaros akcijos „McHappy Day“.

Antrus metus iš eilės bus renkamos lėšos Vaikų onkologijos centro įrengimui, kurio šiuo metu stovi tik sienos ir uždengtas stogas, gaminami langai. Ar pasitvirtins ambicingas planas 2018-aisiais jame apgyvendinti pirmąsias šeimas, kurių vaikai kovoja su vėžiu, priklauso tik nuo žmonių atjautos, rašoma pranešime spaudai.

„Kasmetinė paramos akcija „McHappy Day“ kviečia nelikti abejingais mūsų visuomenėje esančioms problemoms ir prisidėti prie pagalbos tiems, kam jos labiausiai reikia. Pernai prisidėjome prie onkologinėmis ligomis sergančių mažųjų bei jų šeimos nariams taip reikalingo pagalbos centro statybų, o šiemet nusprendėme pratęsti paramos akciją ir suaukotus pinigus skirti šiam centrui įrengti. Reikiama suma išties didelė, tačiau tikime, kad suvienijus jėgas su mūsų lankytojais Vaikų onkologijos pagalbos centras bus įrengtas kaip įmanoma greičiau. Šią paramos akciją organizuojame jau 16-ą kartą ir ankstesnė patirtis rodo, jog mūsų svečių paaukotos paramos sumos yra didelės ir reikšmingos“, – sako restoranų tinklo „McDonald‘s“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Vladimiras Janevskis.

Stengiasi sukurti namus

„Kasmet apie 100 vaikų Lietuvoje yra diagnozuojamas vėžys, iš kurių 20–30 nuolatos guli ir gydosi Santariškių klinikose. Vėžio diagnozė neabejotinai sukrečia ir paliečia visą šeimą. O kai liga diagnozuojama pačiam mažiausiam šeimos nariui – vaikui, šeimai tai tampa tikru išbandymu. Visas gydymo laikotarpis yra labai sunkus psichologiškai, šeimai tenka įveikti daug barjerų ir nepalūžti labai sunku. Situaciją dar apsunkina tai, kad ligoninėje su mažuoju ligoniuku galima būti tik vienam iš tėvų, o kiti šeimos nariai lieka atskirti ir atvyksta tik aplankyti. Taigi mūsų projekto ir statomo pagalbos centro tikslas – kad visą gydymo laikotarpį šeimos galėtų gyventi kartu specialiai įrengtuose apartamentuose ir kartu išgyventų šį ilgą ir sekinantį gyvenimo etapą“, – sakė „Mamų unijos“ vadovė Eglė Mėlinauskienė.

Kasmet apie 100 vaikų Lietuvoje yra diagnozuojamas vėžys, iš kurių 20–30 nuolatos guli ir gydosi Santariškių klinikose.

Pagalbos centre bus sukurta namų aplinka bei veiks reabilitacijos centras. Įrengti privatūs kambariai ir teikiama visa reikalinga psichologinė, informacinė ir kita palaikomoji pagalba. Pasak E. Mėlinauskienės, centras nedubliuos vaikų ligoninėje teikiamų gydymo paslaugų, o veiks kaip gyvenimo, laisvalaikio ir reabilitacijos centras, skirtas visai sergančio vaiko šeimai.

Riešės seniūnijoje statomame centre bus įrengti 10 apartamentų sergančių vaikų šeimoms. Kiekviename jų bus po nedidelę virtuvę, drabužinę, išėjimą į privačią terasą. Taip pat bendros patalpos – svetainė, valgomasis ir erdvi virtuvė, skalbykla. Veiks informacijos centras, kuriame šeima gaus visą reikalingą informaciją ir nukreipimus. Reabilitacijos centre bus įkurtos patalpos, pritaikytos meno, dvasinei, muzikos, psichologinei ir šviesos terapijai. Taip pat įrengta sporto bei kineziterapijos užsiėmimų salė, baseinas su neįgaliųjų reabilitacijos įranga.

Projekto įgyvendinimui trūkstama suma – 1,5 mln. eurų. Iki šiol į naujo reabilitacijos centro statybas jau investuota 605 tūkst. eurų. Visos lėšos bus suaukotos įvairių verslo įmonių, organizacijų ir fizinių asmenų. Pavyzdžiui, vien pernai vykusios „McHappy Day“ akcijos metu „McDonald‘s“ restoranų lankytojai paaukojo daugiau kaip 25 tūkst. eurų.

Parama už 1,5 euro

Prisidėti prie organizuojamos akcijos ir paaukoti pagalbos centro įrengimui galima užsukus į bet kurį „McDonald‘s“ restoraną Lietuvoje. Visą lapkričio mėnesį bus pardavinėjamos specialios akcijos apyrankės, kurios kainuos 1,5 euro. Lėšos už šias apyrankes bus skirtos labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ steigiamo Vaikų onkologijos pagalbos centro įrengimui. Akcijos pabaigoje „McDonald‘s“ skirs papildomą paramą projekto įgyvendinimui.

Kasmetinė labdaros iniciatyva  „McHappy Day“ Lietuvoje įgyvendinama nuo 2001 m. ir vyksta jau 16-tus metus iš eilės. Per visus šiuos metus iniciatyvos tikslams įgyvendinti paaukota daugiau beveik 150 tūkst. eurų. Už surinktas lėšas nupirkta įvairios medicinos diagnostikos ir gydymo įrangos vaikų gydymo įstaigoms, atnaujinti 2 vaikų dienos centrai Vilniuje ir Kaune, mokykloms padėta įsigyti trūkstamų knygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių