Quantcast

Gąsdinanti statistika: nuo rūkymo mirštas vienas iš dešimties

Naujas tyrimas rodo, kad vieną iš dešimties mirčių pasaulyje lemia rūkymas. Mokslininkų teigimu, tai viena dažniausių ankstyvos mirties priežasčių.

Mokslo žurnale „The Lancet“ aprašytame tyrime analizuojami 25 metų duomenys iš 195 valstybių. Skaičiuojama, kad kasdien rūko apie milijardą planetos gyventojų. Pasak tyrėjų, žalingo įpročio neatsisako vienas iš keturių planetos vyrų. Moterys rūko rečiau – tai kasdien daro viena iš 20 moterų.

Tyrime taip pat įspėjama, kad mirštamumas nuo rūkymo pasaulyje ateinančiais metais gali dar labiau išaugti, nes tabako gamintojai taikosi į vis naujas rinkas – ypač besisvystančiose šalyse. Dabar rūkymas daugiausiai mirčių pareikalauja Kinijoje, Indijoje, Amerikoje ir Rusijoje.

Visgi kai kurios valstybės sugeba sumažinti rūkančiųjų skaičių – tyrime teigiama, kad tam padeda didesni akcizai, apie rūkymo žalą įspėjanti informacija ant cigarečių pakelių ar edukacinės programos.


Šiame straipsnyje: rūkymascigaretėsstatistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai nera daug

tai nera daug portretas
nuo persivalgymo-rukytais kindziukais,kiauliena,saslykais,nuo cukruotu gaminiu.nejudejimo,stresu-mirsta kas 3 Lietuvos gyventojas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių