Quantcast

Didžiausia klaida, kurią darome rinkdamiesi veido kremą žiemai

  • Teksto dydis:

Jei anksčiau grožio specialistai stengėsi įspėti žmones atšalus orams atsargiai naudoti drėkinamąjį kremą, dabar vis dažniau tenka edukuoti ir priminti – raginimas būti atsargiems nereiškia, kad tokio kremo naudoti visai nereikia.

Nors orai už lango vėsta, itin didelę dalį laiko praleidžiame uždarose ir sausose patalpose, biuruose, namuose, tad mūsų odai reikia drėkinimo. Tačiau einant į lauką, odai būtina kitokia apsauga. Kaip teisingai pasirinkti?

„Eurovaistinės“ grožio konsultantė Samanta Juzėnė atkreipia dėmesį, kad žvarbus vėjas yra vienas iš svarbiausių faktorių, galinčių paveikti odą šaltuoju metų laiku. Todėl, prasidėjus žvarbiems orams, svarbiausia taisyklė – į lauką eiti tik pasitepus kremu. Jei veido oda laike visai neapsaugota, gali pasireikšti raudonis, odos nušalimai ar alerginės reakcijos.

„Oda gali pradėti luptis, pleiskanoti, tapti jautresne, tikėtinas didesnis sausumo pojūtis. Taip vyksta todėl, kad oda nebetenka lipidinės plėvelės, kuri mus apsaugo, ypač reikėtų savo oda rūpintis sausos ir jautrios odos savininkams, kurių oda neišskiria natūralaus apsauginio riebalinio sluoksnio“, – nurodo grožio specialistė.

Norint išvengti nemalonių pojūčių, ne ką mažiau svarbu teisingai išsirinkti ir patį kremą. S. Juzėnė pabrėžia, jog didžiausia klaida – neteisingai, bendrais principais pasirinktas kremas. Kremą būtina rinktis pagal savo odos tipą bei būklę. Į mišrumą linkusiai odai rekomenduojama naudoti lengvesnės tekstūros kremus, sausai odai – maitinančius.

„Brandesnės odos savininkams rekomenduojama rinktis kremą, kurio sudėtyje yra aliejų – naudingas simondsijų ar alyvuogių aliejus, vitaminai A ir E. Kremai, kuriuose yra šių priedų, yra riebesni, stiprina odą, turi apsauginį odos sluoksnį sudarančių savybių", – sako specialistė.

Nepamirškite drėkinti

Jei planuojama daug laiko praleisti lauke atšiauriomis sąlygomis, pavyzdžiui, užsiimant žiemos pramogomis, tada riebiu, aliejiniu pagrindu pagamintu kremu naudinga tepti ir linkusią į mišrumą odą. Taip būsite tikri, jog veidas bus apsaugotas nuo neigiamo šalčio poveikio.

Žiemą reikėtų nepamiršti ir drėkinti veido, nes būname ne tik lauke, bet daug laiko praleidžiame šiltose, sausose patalpose. Nuolatinis odos drėkinimas padeda odai ilgiau išlikti elastingai, skaisčiai, palaikomas geras odos tonusas.

„Drėkinamojo kremo nereikėtų bijoti ir einant į lauką, tačiau verta įsidėmėti, jog reikėtų bent valandą palaukti namuose, kol kremas visiškai įsigers į veido odą“, – perspėja specialistė.

Tokio tipo kremu taip pat galima teptis vakare, kai į lauką eiti jau nebeplanuojama.

Vaikams – kremai be vandens

Specialistė atkreipia dėmesį, kad kremas žiemą svarbus ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Vaikų oda yra plonesnė ir jautresnė nei suaugusiųjų, todėl patariama rinkti kremus, kurių sudėtyje nėra vandens. Taip pat svarbu, jog sudedamosios dalys būtų saugios ir nedirgintų.

„Svarbiausia, kad vaikams skirta kosmetika būtų be kvapo, jog neerzintų mažylio, taip pat naudinga rinktis lengvos konsistencijos kremus, kurie greitai ir gerai susigeria“, – pažymi S. Juzėnė.

Pasak jos, vaikų odą papildomai reikėtų saugoti ir galvos apdangalais – kepurė padeda apsaugoti kaktą, o šalikai likusią veido dalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių