Quantcast

Bandymuose su pelėmis vakcina apsaugo nuo Zikos viruso

  • Teksto dydis:

Nauji bandymai su laboratoriniais gyvūnais, taip pat vakcinų nuo Zikos viruso bandymai su pelėmis, antradienį suteikė naujų vilčių, kad vakcinomis pavyks apsaugoti žmones nuo smegenis žalojančio viruso.

Dviejų vakcinų prototipų bandymai su laboratorinėmis pelėmis „suteikė visišką apsaugą nuo Zikos viruso“ vos po vienos injekcijos, pranešė viena mokslininkų komanda.

„Šie rezultatai, žinoma, didina optimizmą, kad gali pavykti sukurti saugią ir efektyvią vakciną nuo Zikos viruso žmonėms“, – pareiškė Harvardo medicinos mokyklos Virusologijos ir vakcinų tyrimų centro direktorius Danas Barouchas (Denas Baručas), vienas iš žurnale „Nature“ skelbiamo straipsnio autorių.

Jo optimistiškas nuotaikas stiprina ir kito Zikos viruso tyrimo su rezusais rezultatai; šie genetiškai žmogui artimi šunbeždžionių šeimos primatai yra labai geras medicininių bandymų modelis.

Kitame žurnale, „Nature Communications“, JAV dirbanti mokslininkų komanda paskelbė, kad jai pirmą kartą pavyko infekuoti Zikos virusu laboratorines beždžiones.

Jie nustatė, kad vienintelė vakcinos injekcija, kuri kaip ir žmonėms beveik nesukelia jokių simptomų, užtikrino „visišką“ apsaugą nuo vėlesnio užkrėtimo Zikos virusu.

„Tai yra labai svarbus atradimas, todėl kad vakcina gali būti gana efektyvi nuo šio viruso“, – sakė viena tyrimo autorių Dawn Dudley (Don Dadli) iš Viskonsino universiteto Madisone.

„Jis taip pat rodo, kad žmonės, kurie jau buvo kartą užsikrėtę Zikos virusu, nėra linkę juo užsikrėsti ateityje, pavyzdžiui per būsimą nėštumą“, – kalbėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anzelmute

anzelmute portretas
to ir reikejo tiketis, paleidzia virusa , stebuklingai greit sukuria vakcina , biznis yra biznis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių