Quantcast

Ausų siera apie jūsų sveikatą pasako daugiau, nei įsivaizduojate

  • Teksto dydis:

Nors ausų valyti vatos pagaliuku nerekomenduojama, atsargiai įkišę jį į ausies landą ir apžiūrėję ant jo likusią sierą, apie savo sveikatą galite nemažai sužinoti. Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas.

Dažniausiai ausų siera būna šviesiai geltona. Ji rodo, kad ausys sveikos, o žmogaus organizmas linkęs į vidutinį prakaitavimą.

Be to, ausų siera gali pasakyti ir kokia yra jūsų organizmo alkoholio toleracija. Šviesiai geltona skysta siera rodo, kad alkoholį toleruojamas geriau, nei kitų.

Ausų siera gali būti ir sausa. Tokia ji būna nulemta genetiškai.

„Žmonės, turintys tokią sierą, mažiau prakaituoja ir beveik neturi naudoti dezodoratų. Be to, tokių žmonių prakaite yra mažiau kvapnių medžiagų“, – aiškina gydytojas.

Tačiau alkoholio tolerancija šių žmonių organizme yra gerokai sumažėjusi. Sausa ausų siera būdinga ir senėjimo procesui.

Be to, sausa ir byranti ausų siera gali byloti apie egzemą. „Žmogus, įtariantis susirgimą egzema, turi nedelsiant kreiptis į gydytoją. Priklausomai nuo egzemos kilmės ir formos, skiriamas gydymas“, – tikina specialistas.

Labai vandeninga ausų siera reiškia gausų, neretai – ir naktinį prakaitavimą. Tačiau, jeigu sieros atspalvis žalsvas,  gali kilti įtarimų dėl ausies infekcijos.

„Dažnai tuo metu ausyje jaučiama ir kitų nemalonių pojūčių. Ausies infekcija gali kilti dėl skersvėjo, peršalimo ir kitų priežasčių“, – teigia A. Unikauskas.

Plačiau apie ausų sveikatą – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mariavaitiekiene

mariavaitiekiene portretas
man patiko jusu zinios bus naudinga man zinoti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių