Quantcast

Atpažinti senatvinę silpnaprotystę padės paprastas testas

Yra ligų, kurias lydi suprastėjusi atmintis ar reakcija, bet tai yra visai nesunkiai išgydoma – svarbu laiku pastebėti pirmuosius „proto šešėlius“. Gydytojo Alvydo Unikausko teigimu, atpažinti ankstyvuosius senatvinės silpnaprotystės požymius galime atlikę paprastą testą.

Jei kyla įtarimas dėl artimųjų psichinės sveikatos būklės, profesorius pataria paprašyti pavaizduoti valandas nupieštame laikrodyje ar atlikti paprasčiausius aritmetikos veiksmus. 

Keli kraujo tyrimai taip pat gali padėti išsiaiškinti, ar yra patologija, kuri imituoja silpnaprotystę. Pasak gydytojo, tokias situacijas galima labai lengvai ištaisyti.

„Jeigu organizmui trūksta vitamino B12, prarandamas mielino dangalas, saugantis nervų ląsteles, tai paveikia atmintį ir mąstymą“, – pasakoja A. Unikauskas.

Kraujo tyrimų rezultatai parodo ir skydliaukės veiklos sutrikimus, nuo kurių priklauso mūsų medžiagų apykaita, mąstymo, suvokimo greitis. Skydliaukė gali mus padaryti aktyvesnius ar vangesnius, ji lemia ir mąstymo sutrikimus.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galvoju

Galvoju portretas
Kai seime sedi desimtmeciais suvaikeje seimunai tai jiems ir be testo aiskiai matosi ju darbuose suvesejusi silpnaprotyste. bet kaip sakoma is tos kedes tik priekin kojom isnesa uz tai taip ir gyvenam ,kuo toliau tuo "geriau"

Veronika iš Karmėlavos

Veronika iš Karmėlavos portretas
a tai čia tas testas seimūnams testuoti paruoštas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių