Quantcast

Ar daugiau miego yra geriau jūsų karjerai?

  • Teksto dydis:

Paprastai itin konkurencingame verslo pasaulyje mažai miego dažnai yra tam tikras išskirtinumo ženklas, rašo BBC žurnalistė Katie Hope.

Visuomenėje žinomi didelių įmonių vadovai, tokie kaip Marissa Mayer („Yahoo“), Indra Nooyi („PepsiCo“) ir  Sergio Marchionne („Fiat Chrysler“), didžiuojasi tuo, kad jiems pakanka vos keturių valandų miego per naktį.

Iš esmės tarsi teigiama, kad „miegas yra nevykėliams“, ir kuo greičiau atsikeli, tuo geriau.

O jei viskas yra priešingai? Jei kuo daugiau valandų miegate, tuo geriau jūsų karjerai?

„Tai buvo nebepakeliama. Nebepajėgiau tinkamai atlikti savo darbo“, – sako didelėje verslo įmonėje dirbanti 23 metų vadybos konsultantė.

Problema buvo miegas, o tiksliau – jo trūkumas. Jauna moteris niekada negalėdavo pasigirti gerai mieganti, tačiau pradėjus darbinę karjerą tai tapo rimta problema.

„Palyginti su universiteto laikais, patyriau tikrą šoką. Lūkesčiai išaugo, man teko prisiimti daug daugiau atsakomybės. Tiesiog nebepajėgdavau tinkamai atsipalaiduoti ir atitrūkti nuo darbų“, – pasakojo ji.

Nors užmigti nebūdavo sunku, ji atsibusdavo vos po keturių valandų, mintys įsismarkaudavo ir ji nebegalėdavo nurimti.

Darbe jai tapo sunku sutelkti dėmesį ir atlikti visas numatytas užduotis. Savaitgaliais ji net ėmė vengti bendrauti, kad galėtų pasiilsėti prieš naujos darbo savaitės pradžią.

Galų gale mergina pasiryžo dalyvauti trumpuose miego kursuose, per kuriuos ji sužinojo apie įvairius naudingus metodus, tokius kaip kvėpavimo pratimai, trumpos pertraukėlės darbe ir reguliari mankšta.

Patirtis buvo tokia naudinga, kad ji apie tai papasakojo savo darbdaviui, kuris nusprendė savo darbuotojams suteikti galimybę kursuose dalyvauti nemokamai.

Apskritai mergina mano, kad žmonės turėtų atviriau pasakoti apie tai, kaip miego stygius veikia jų darbingumą.

Tiesą sakant, nors įmonės ir pradeda domėtis savo darbuotojų miego kokybe, tačiau kol kas apie tai kalbėti viešai nenorima.

Išimtis – audito įmonė „PwC“. Prieš trejus metus ši tarptautinė bendrovė į savo saviugdos mokymo programą įtraukė skyrių apie miego svarbą.

Kursuose, kuriuose dalyvavo 4500 bendrovės darbuotojų Jungtinėje Karalystėje, buvo siekiama suteikti patarimų, kaip išsaugoti fizinę ir psichikos gerovę įtemptame ir intensyviame darbe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mmm...

Mmm... portretas
Karjerai - velniai žino, bet sveikatai tikrai ne geriau! Iš neišsimiegojusio darbuotojo daugiau baldos negu naudos, tai turbūt karjerai irgi nelabai...

minde

minde portretas
naktim nemegojimas sukeliakruva ligu uz naktini darba 3kart turi daugiau mokama nes naktinis darbas sukelia vezy/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių