Quantcast

Adventas – ne tik sielai, bet ir kūnui

  • Teksto dydis:

Lapkričio 30 dieną šv. Andriejaus švente prasidedantis Adventas dažno siejamas ne tik su religija, bet ir sveikesne mityba. LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ apie šį laikotarpį mintimis dalinosi Policijos kapelionas kunigas Algirdas Toliatas ir Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

„Neturime kada nurimti ir išgirsti savęs. Didžiausi nesusipratimai ir kyla dėl nesusikalbėjimo, kuris kyla iš savęs negirdėjimo – tad pasninkas tam ir yra skirtas, kad įsiklausytumėme į save. Sveika gyvensena ir jis eina lygiagrečiai – pasninko tikslas nėra „numesti kilogramiukus“, bet paruošti širdį, kad ten rastume daugiau vietos“, – teigė A. Toliatas.

Pasak sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, anksčiau pasninkas nebuvo itin griežtas, o svarbiausias reikalavimas – nevalgyti mėsos tris kartus per savaitę, ko reikėtų laikytis ir šiais laikais.

Daugiau jos ir kunigo A. Toliato patarimų, kad pasninko laikotarpį praleistume sveikiau ir prasmingiau, išgirsite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.


Šiame straipsnyje: adventasmitybapasninkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių