Quantcast

Specialistai sėmėsi patirties apie gydymą natūraliomis priemonėmis

Delfinai ne visada šypsosi, groti gali ir negirdintis žmogus, o knygų skaitymas veikia kaip prevencija nuo depresijos – apie tai buvo galima išgirsti praėjusį savaitgalį uostamiestyje vykusioje tarptautinėje konferencijoje apie gydymą natūraliomis priemonėmis.

Toks renginys Lietuvoje buvo suorganizuotas pirmą kartą. Jame pranešimus skaitė bei savo patirtimi dalijosi įvairių sričių mokslininkai ir praktikai: gydytojai reabilitologai, reumatologai, kardiologai, neurologai, psichiatrai, dermatologai bei kitų sričių specialistai iš Lietuvos, Italijos, Portugalijos, Airijos, Latvijos.

Per dvi konferencijos dienas dalyviai išgirdo pranešimus apie papildomą ir alternatyvią mediciną bei jos reglamentavimą Lietuvoje, apie vandens terapiją, kinų mediciną, Ajurvedos panaudojimą medicinoje, homeopatiją ir panašiai.

Nemažai dėmesio buvo skiriama klaipėdiečių pranešimams. Vienas jų – Lietuvos jūrų muziejaus-delfinariumo Delfinų terapijos skyriaus vedėjos doc. dr. Brigitos Kreivinienės apie gyvūnų terapiją.

Pasak B.Kreivinienės, šiuo metu Lietuvoje oficialiai pripažįstamos trys terapijos: šunų, žirgų ir delfinų, nors pasaulyje jų esama gerokai daugiau ir įvairesnių.

Ji akcentavo, kad gyvūnų terapija gali užsiimti tik specialistai.

Be to, terapijoje dalyvaujantis gyvūnas privalo būti sveikas – iki šiol Lietuvoje tai nebuvo reglamentuota.

Apžvelgusi gyvūnų terapijos istoriją, vedėja dėmesio skyrė ir savo globojamai sričiai – delfinams. Pasirodo, šie mieli, išradingi ir aktyvūs gyvūnai ne visada šypsosi, nors daugumai taip atrodo.

Svečias iš Lietuvos sporto universiteto profesorius habil. dr. Albertas Skurvydas pasakojo, kaip teigiamai joga ir meditacija veikia galvos smegenų rekreaciją.

Nors daugelis skeptiškai vertina dirbtinę šypseną, tačiau pasirodo, kad prisivertę dirbtinai nusišypsoti galite sau pagerinti nuotaiką, o nedidelė mankšta teigiamai veikia mūsų galvos smegenis.

Muzikos terapijos pradininkas Linas Švirinas jautriu filmuku parodė, kaip muzika po truputį keitė negirdinčią ir nevaikštančią neįgalią mergaitę. Iš pradžių nenoriai įsitraukusi į užsiėmimus, mergaitė vėliau pati po truputį pradėjo groti ir net žengti žingsnius.

Biblioterapeutė doc. dr. Jūratė Sučylaitė pasakojo apie knygų skaitymą kaip depresijos prevencijos ir gydymo galimybę, išbandytą su įvairaus amžiaus biblioterapijos dalyviais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nagi yra

Nagi yra portretas
vienas vaistas nuo visų ligų - maudymasis žiemą jūroje Kepeninio privačioje mokykloje Palangoj:DDDDDDD))).Taigi tam visos veryganu programos ir stumiamos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių