Quantcast

Nedarykite nieko, kas nėra gerai jūsų širdžiai ir kūnui

  • Teksto dydis:

"Moterims, kad jos būtų laimingos, labai svarbu save pažinti ir atsiskleisti. Mat pačios patraukliausios moterys yra tos, kurios ne tik dailiai atrodo, bet ir pažįsta save, jaučia savo kūną", – teigia Europoje sąmoningų santykių mokytoja iš Olandijos Anasuya Koopmans, kuri Lietuvoje surengs seminarą daliosios lyties atstovėms.

Pasirodyti autentiškumui

Pasak A.Koopmans, moterys neretai itin susikoncentruoja į savo išvaizdos ar savybių, diktuojamų aplinkos lūkesčių ir tikslų, puoselėjimą. Jos stengiasi būti populiaresnės, šaunesnės, ar gražesnės už kitas. Visa tai puiku, bet šios pastangos nukreipia nuo savęs pažinimo, pasinėrimo į savo vidinį pasaulį, ir džiaugsmo būti savimi, moterimi, kuris užplūsta pažinus save.

"Kai mes, kaip moterys, susijungiame su savo vidiniu pasauliu, išsilaisvina galia, kuri įgalina ir mus, ir mūsų šeimas bei mūsų aplinkos žmones. Svarbiausia, ši galia savaime gydo Motiną Žemę ir visuomenę, kurioje gyvename. Būtent tuomet atsirandantis natūralus patrauklumas arba autentiškumas lemia moteriškumo kokybę. Tačiau  gyvename visuomenėje, kurioje labiau vertinamos vyriškos savybės. Moterys, norėdamos būti vienodai vertinamos, veikia labiau iš savo vyriškumo", - teigia sąmoningumo mokytoja A.Koopmans.

Pasak jos, vyrai neretai užimti kažkuo už namų ribų, darbu, verslu ar reikalais. Dažnai moterys turi pasirūpinti savo šeima, dirbti darbą ir užsikrauti daugybę atsakomybių. Jos neturi arba turi nedaug laiko refleksijai ir tylai, ypač reikšmingai moters gyvenime. Išeina, kad moterys daugiau veikia, nei būna, taigi gyvena puoselėdamos savo vyriškąsias savybes. Visa tai kuria labai nepalankią erdvę ginti ir puoselėti moteriškąjį identitetą.

Gera žinia yra ta, kad savo autentiškos esmės negalima prarasti, ji visuomet tik slepiasi, ir tereikia leisti jai pasirodyti.

Priešingybės stiprina viena kitą

Kaip teigia A. Koopmans, mūsų visuomenėje ir plačiajame pasaulyje labai ryškiai išreikšta priešingybių kova.

Per mažai dėmesio skiriama tam, kaip sustiprintume ar papildytume vienas kitą.

Mūsų pasaulio gijimas prasideda namuose: idealiu atveju partneriai gyvena vienas kitą stiprindami kaip vyras ir moteris. Tuomet kiekvienas pamažu virsta žmogumi sveika ir stipria širdimi bei mylinčiu tėvu ar mama.

Kodėl reikia seserystės

"Įsivaizduokite moteris, susijungusias seserystėje… Tai taip stipru. Tai ne jėgos pozicija, susijusi su pykčiu ar gynybiškumu, greičiau jėga, susijusi su noru pagelbėti ir lygybe. Pagerbdamos savo moteriškumą moterys tampa širdingomis seserimis, kurios natūraliai viena kitą palaiko. Moteris seserystėje gali jausti greta esančią moterį. Ir jeigu jai reikalinga pagalba, jūs esate čia tam, kad padėtumėte, susikibtumėte rankomis. Visų svarbiausia, seserystė padeda kurti labiau subalansuotą gyvenimą ir pasaulį", – teigia sąmoningų santykių mokytoja.

"Moterų natūralios dovanos yra gebėjimas dalytis gėriu, polinkis sveikinti nepažįstamuosius, įtraukti tuos, kuriuos mažiau lydi sėkmė, klausyti prieštaraujančiųjų, suprasti žinutę, suteikti stiprybės su džiaugsmu, paremti tuos, kuriems to reikia, gerbti įvairovę, leisti gyvenimui vystytis be teisimo, būti dosnioms su atjauta bei vystyti intuiciją kaip natūralų jutimą, – pasakoja A.Koopmans. – Visa tai šildo ir stiprina visas bendruomenes."

Pagarba širdžiai ir kūnui

Moterims labai svarbu gerbti savo kūną ir moteriškumą. Natūrali, atpalaiduota ir atvira seksualinio apsikeitimo tėkmė gali egzistuoti tik esant šiai pagarbai. Pasak A.Koopmans, tik tokiu atveju yra verta atsiverti partneriui.

"Pirmiausia, nedarykite nieko, kas nėra gerai jūsų širdžiai ir kūnui. Nekonkuruokite. Nesigulkite į lovą su vyru tik dėl sekso, saugokite, gerbkite savo įsčias, kuriose lieka jo energija – galbūt ji nėra jums tinkama? Raskite laiko bent keletą minučių patylėti gamtoje – tai moteriška meditacija. Lietuvoje nuostabi gamta, daug žalių erdvių – tai vieta, puikiai tinkanti moteriškumui stiprinti. Palaikykite glaudų ryšį su mama ir seserija", – pataria olandė.

Kitas labai svarbus ir paprastas dalykas, kurio A.Koopmans moko seminare moterims, kas rytą atsibudus uždėti ranką ant širdies ir jai pasakyti: "Aš tave myliu."

Kad ir kaip jaustumėtės, iš lovos išlipsite apimtos visai kitokio jausmo, aplink save skleisite kitokią nuotaiką. "Gal tai atrodo juokingai, nes neturi nieko bendro su kalkuliacija, matematika, finansais. Tai vadinasi energijos sklaida. Ji mums taps ir jau yra vis svarbesnė", – sako mūsų šalyje viešėsianti autentiškų ir sąmoningų santykių mokytoja iš Olandijos A.Koopmans.


Apie A.Koopmans

Anasuya Koopmans – Europoje žymi sąmoningų santykių ir moteriškumo mokytoja iš Olandijos. Ji dėsto šias disciplinas jau daugiau nei dešimt metų seminaruose visoje Europoje. Neseniai Olandijoje buvo išleista autobiografinė A.Koopmans knyga "Kelionė su dievais". Rugsėjo 7–10 d. A.Koopmans atvyks į Lietuvą ir ves seminarą moteriškumo tema.


Šiame straipsnyje: moteryssavijauta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių