Quantcast

5 prasti bendravimo įpročiai, vedantys į išsiskyrimą

  • Teksto dydis:

Ar žinojote, jog bendravimo stygius yra viena dažniausių porų išsiskyrimo priežasčių? Štai penki prasti dažniausiai pasitaikantys įpročiai, kurių reikėtų vengti.

1. Nesąžiningumas.

Kiek kartų esate save pagavę sakydami TAIP, vietoj NE, nes norėjote, kad jūsų antroji pusė girdėtų tik tai, kas jai malonu arba dėl to, kad bijote jaustis nemylimas, teisiamas ir/arba nesuprastas?

Kaip su tuo susitvarkyti: kalbėkite širdimi. Būkite nuoširdūs ir sakykite savo partneriui, ką galvojate ir kaip jaučiatės. Tai labai svarbu norint, kad jūsų partneris galėtų jums padėti gauti to, ko reikia. Sunku visuomet daryti tik tai, kas malonu, tad kaip mes to galime tikėtis iš savo partnerio, kai nesame atviri?

2. Nesutampantys žodžiai ir gestai.

Didžiulę painiavą bendravimo metu sukelia jausmų, žodžių ir gestų nederėjimas tarpusavyje. Pavyzdžiui: vartome akis, kuomet intensyviai diskutuojame arba kažką aiškinamės. Toks elgesys siunčia žinutę jūsų partneriui ir jis pereina į gynybos poziciją.

Kaip su tuo susitvarkyti: būkite geras pašnekovas – daugiau klausykitės. Kartais priimame dalykus labai asmeniškai, jaučiamės nesaugūs, kai mūsų partneris tiesiog mums atsiveria. Išlaikykite akių kontaktą, atidžiai klausykitės ir telkite dėmesį poreikiams, kuriuos jūsų antroji pusė bando atskleisti.

3. Pertraukinėjimas ir kaltinimas.

Pertraukiame pokalbį, nes galvojame, jog žinome, kaip viskas yra iš tikrųjų, ir iškart pereiname prie kito klausimo, kitos temos. Kažkur girdėta? 

Ką daryti vietoj to: sustokite ir sutelkite dėmesį į savo kvėpavimą. Jei reikia, skaičiuokite įkvėpimus ir iškvėpimus. Taip mažinsite  rūpestį ir nutrauksite savo mintis nuo požiūrio „pataisysiu“ į „o, tai visai įdomu, kaip aš tau galėčiau padėti?“

4. Neigiamo, pikto tono naudojimas.

Galbūt to nepastebite ir nesusimąstote, bet balso tono pakitimas gali pakeisti visą jūsų žodžių prasmę. Balsas yra vienas iš jūsų energijos perdavimo būdų ir jūsų partneriui, pašnekovui labai lengva ją pajusti. Atsiminkite: esmė ne ką jūs pasakysite, o kaip.

Kaip susitvarkyti: gal nuskambės kvailai, bet pamėginkite įrašyti savo balsą, kai esate linksmas (-a), liūdnas (-a) ir piktas (-a). Pastebėkite skirtumą tarp to, kaip šnekate visais trimis atvejais. Jūsų balso tonas atskleidžia, kas vyksta jūsų viduje, taigi mokykitės dirbti su savo emocijomis ir kalbėkitės su savo partneriu apie tai, kaip jaučiatės, užuot siuntę konfliktuojančias žinutes, kurios privers piktai jaustis visus aplinkinius.

5. Palyginimai.

Daugelis turi šį prastą įprotį nuolat lyginti skausmą, blogas emocijas su kitais, įskaitant ir savo antrąją pusę. Tai dažnai pasitaiko, kai turime priimti sprendimą arba kalbame apie dienos įspūdžius. Pavyzdinis pokalbis:

Pašnekovas A: Sveika, brangioji, kaip šiandien sekėsi?

Pašnekovas B: Sunkiai, turėjau bendrauti su bosu būdama prastos nuotaikos.

Pašnekovas A: Na, jei galvoji, kad tavo diena buvo sunki, net neįsivaizduoji, kaip sunku buvo man.

Pašnekovas B: Na, man irgi buvo sunki diena. Tu nesupranti ir net nebandai įsiklausyti, ką aš tau sakau. Tai ne tik apie tai, kaip tu jautiesi.

O tuomet prasideda intensyvus aiškinimasis.

Būkime nuoširdūs –ar sąžininga lyginti jausmus, skausmą?

Kaip su tuo susidoroti: skausmas nėra rungtis, kurioje reikia varžytis. Sustokite, įsiklausykite, palaikykite akių kontaktą su savo partneriu, kuomet jis bando pasakyti, kaip jaučiasi. Nė vienam čia nereikia ko nors laimėti, nes jūs abu lygūs ir jūsų partnerio laimė arba nelaimė paveiks ir jūsiškę. Dirbkite abu kaip viena komanda, padėkite vienas kitam ir mylėkite vienas kitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyrams

Vyrams portretas
Nepriklausomai nuo to, kaip daznai Spedra geriama, prie veikimo neiprantama. Taciau vartoti galima ne daugiau karto per para. Pradeda veikti po 15 minuciu po isgerimo. Dazniausiai vartojama 100mg stiprumo viena vaisto doze.

Kritika

Kritika portretas
Kritika vyro pajegumui tikrai jo nepadidins. Kartais tam prireikia net vaistu. Tada verciau rinktis kas sveikatai saugu- Spedra. Naujos kartos vaistas lengvai toleruojamas, tinka net ir ivairiausiu susirgimu turintiems vyrams. Galima vartoti po 50-200mg pries pat mylintis. Poveikis jauciamas net iki 7 valandu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių