Quantcast

Kas yra ta paslaptingoji moters ejakuliacija?

  • Teksto dydis:

Yra du žmonių tipai: tie, kurie susimąsto, kaip moterys ejakuliuoja, ir tie, kurie meluoja, jog apie tai nėra pagalvoję. Šis mokslinis klausimas, kaip ir bet kuris kitas, neturėtų stebinti ar gluminti. Taigi, ką seksologai mums gali apie tai papasakoti?

Slaptas procesas

Pirmiausia, ejakuliacija neįvyksta be orgazmo. Tiek vyrai, tiek moterys gali ejakuliuoti, kai pasiekia savo susijaudinimo viršūnę, tačiau vyro patirtis šioje situacijoje yra gana skirtinga nei moterų. Jam pasiekti orgazmą yra gana paprasta – kelios minutės energingos stimuliacijos ir „fejerverkai“ iššauna. Tačiau moters orgazmas yra kur kas sudėtingesnis, o jo metu gali išsiskirti labai netikėti skysčiai.

Kai kurios damos kulminaciją pasiekia taip pat greitai, kaip ir jų partneriai, o kitos užtrunka kur kas ilgiau. Tam daug įtakos turi psichologija, nuotaika ir emocinis komfortas. Daug diskutuojama apie moters orgazmą, tačiau mokslininkai skirsto jį į dvi rūšis: skverbimosi į makštį ir klitorio stimuliacijos.

Kai moteris pasiekia orgazmą, ji taip pat kartais išskiria skysčius, nors ir kitokius nei vyrai. Jie sukelia tikrą spermatozoidų ir fermentų potvynį, palyginus su moterų (10-40 proc.) išskiriama „srovele“. Kiekis gali skirtis, tačiau damos ejakuliacijos metu pagamina apie 30–150 mililitrų skysčio.

Tiesa, šioje srovelėje tikrai nėra spermatozoidų, tad kodėl ji egzistuoja ir kokią ji paskirtį atlieka?

Tyrimai ultragarsu

Bet kuriuo atveju ejakuliacija padeda reprodukciniam procesui, taigi ir moterys skysčius išskiria tam, kad pagelbėtų vyriškos lyties atstovui ejakuliuoti makšties viduje. Jei sperma plaukia per papildomai sudrėkintą terpę, yra užtikrinama palankesnė temperatūra, klampa ir pH – visi svarbiausi veiksniai, padedantys pasiekti kiaušinėlį ir jį apvaisinti.

Neseniai buvo atliktas vienas tyrimas, kuriuo norėta sužinoti daugiau apie šiuos moteriškus procesus. Septynios moterys, kurios ejakuliuoja, turėjo stimuliuodamos save pasiekti orgazmą, tuo tarpu mokslininkai jas ištyrė ultragarso aparatu.

Tyrėjai labai nustebo, kai paaiškėjo, jog, nepaisant to, jog moterys buvo ištuštinusios savo šlapimo pūslę prieš tyrimą, šis organas pradėjo sparčiai pildytis skysčiu prieš pat orgazmą. Tai rodo, kad moteriškoji ejakuliacija iš esmės yra staigus šlapimo išsiskyrimas.

Vėliau šių skysčių cheminė analizė patvirtino, kad dvi iš eksperimento dalyvių pagamino sekretą, kuris buvo beveik identiškas šlapimui. Vis dėlto, kitos penkios moterys išskyrė šlapimą, į kurio sudėtį įeina ir specifinis antigenas (PSA) – medžiaga, padedanti spermai plaukti (taip pat randama vyrų ejakuliacijos produktuose). Ji susikuria vyrų prostatose, tačiau moterų organizuose PSA gamina Skeno liaukos.

Mokslininkai priėjo prie išvados, kad yra dviejų tipų moters ejakuliacija: kai dominuoja šlapimas ir kai šlapimas yra gausiai susimaišęs su PSA. Antruoju variantu, ejakuliacija geriau atlieka savo paskirtį, nes labiau padeda spermatozoidams keliauti link tikslo (apvaisinimo).

Mokslas ir visuomenė

Įdomu tai, kad moterų ejakuliacijos aktas neseniai buvo uždraustas Jungtinėje Karalystėje rodomoje pornografijoje, o vyrų ejakuliacija – ne. Nėra visiškai aišku, kodėl, tačiau ji yra tokia pat neteisėta, kaip agresiją ir smurtą demonstruojantys aktai.

Tai visuomenė sutiko su dideliu protestu, nes toks draudimas sudaro įspūdį, kad moterų ejakuliacija yra kažkas ydingo ir nederamo rodyti.

Kaip daugelis komentatorių nurodė, moters ejakuliacija, kurią sudaro šlapimas, nereiškia, kad yra mažiau nešvanki nei vyrų išskiriami „produktai“, tačiau įstatymų leidėjai su tuo nesutinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių