Quantcast

Geras seksualinis gyvenimas priklauso ir nuo partnerio motyvacijos: ką tai reiškia?

  • Teksto dydis:

Nuo kokybiško seksualinio gyvenimo priklauso gausybė dalykų – sveikata, nuotaika, psichologinė būklė, motyvacija. Tačiau nuo ko priklauso sekso kokybė? Ne vienas mokslinis tyrimas parodė, kad vienas iš pagrindinių veiksnių – partnerio tikslai.

Kokie gali būti sekso tikslai? Pasirodo, pasak Toronto universiteto mokslininkų, daugelį jų galima suskirstyti į dvi grupes – pasiekimų tikslus ir vengimo tikslus. Trumpai tariant, jei partneris nori ką nors pasiekti (artimesnius santykius su antrąja puse, kūnišką malonumą) seksas bus malonesnis. Tuo tarpu, kai seksu norima ko nors išvengti (barnių, partnerio priekaištų ar nusivylimo), suartėjimas abiems pusėms bus ne toks malonus, koks galėtų būti. Tai, beje, patvirtino mažiausiai trys moksliniai tyrimai.

Pirmasis įtraukė 108 poras. Tomis dienomis, kai jie užsiiminėjo seksu, žmonės turėjo atsakyti į keletą klausimų apie tikslus, dėl kurių jie pasinėrė į kūniškus malonumus. Siūlomi atsakymų variantai svyravo nuo „kad nesuerzinčiau partnerio“ iki „kad geriau pasijausčiau“. Poros taip pat turėjo kaskart įvertinti sekso kokybę. Rezultatas – tais kartais, kai tikslai buvo orientuoti į teigiamus rezultatus, seksas buvo malonesnis.

Kitame tyrime tikros poros turėjo skaityti išgalvotas istorijas apie žmones, kurie nusprendė pasimylėti. Šiose istorijose buvo pateikiami vienokie, ar kitokie motyvai. Pavyzdžiui, „ji nusprendė pasiūlyti pasimylėti, kad su juo suartėtų“ arba „ji nenorėjo jo nuvilti, todėl pakvietė jį eiti į miegamąjį“. Poros tuomet turėjo pabandyti prognozuoti seksualinį pasitenkinimą ir jos beveik visada nuspręsdavo, kad jis bus aukštesnis, jei tikslai bus orientuoti į teigiamus rezultatus. Įdomu tai, kad žmonės manė, kad seksas yra prastesnis abiems pusėms, net jei į vengimą orientuojasi tik vienas partneris („ji nenorėjo jo nuvilti“ atvejis).

Galiausiai, trečiasis tyrimas buvo kur kas paprastesnis – poros tiesiog turėjo pasidalinti savo asmenine patirtimi, kuri pagrįstų arba paneigtų hipotezė, jog seksas yra geresnis visiems, kuomet abi pusės yra orientuotos į pozityvius tikslus.

Tai mokslininkai ir nori pabrėžti. Norėdami seksu tik ko nors išvengti, žmonės ne tik patys patiria mažiau malonumo, bet kartu jo mažiau suteikia ir partneriams. Tačiau mokslininkai taip pat teigia, kad seksas, kuris nėra orientuotas į pozityvius rezultatus, o tik į negatyvių išvengimą, vis tiek gali būti malonus. Jei tik abi pusės yra nuoširdžios viena kitai, seksas siekiant vengimo tikslų vis tiek yra geresnis nei jokio sekso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neimanoma

neimanoma portretas
Neuztenka noreti reikia dar ir mylet, bei gerbt ir suprast, aisku jeigu tau ne dvidesimtmetu ir nesi triusis, nes tada ir misi--pisi gerai, tik meile tai nesivadina

SENBERNIS

SENBERNIS portretas
Vyrai vedę buvusias prostitutes turi visada p...ui motyvuotą partnerę

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Tai reiškia partneris motyvuotas dulkinti kaimynę,bet dulkina tave.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių