Quantcast

G. Navaitis: seksualinį malonumą suteikiantis robotas tėra niekelis

  • Teksto dydis:

Robotai kažką pakeis sekso srityje, bet seksas nėra vien malonumas – jį skatina daugybė priežasčių, LRT RADIJUI sako Mykolo Romerio universiteto profesorius Gediminas Navaitis.

„Seksas gali būti dėl to, kad žmonės nori palaikyti ryšį, turėti vaikų, patvirtinti vyriškumą arba moteriškumą, nori naujumo, pažinti kitą lytį. [...] robotai gali suteikti gal net didesnį malonumą, negu šiandien yra patiriamas. Bet tai nereiškia, kad seksas išnyks“, – pabrėžia psichologas.

Į žmogų panašių robotų tėra keletas

Pastaruoju metu pasaulyje daugėja įvairiausių robotų, kurie gali suteikti seksualinį malonumą. Tų robotų yra įvairiausių: kai kurie gali net prakaituoti, o Šveicarijoje artimiausiu metu bus atidarytas baras, kur klientas, susimokėjęs 60 eurų, gaus gėrimą ir galimybę patirti seksualinių nuotykių ne su žmogumi, o su robotu.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto Automatikos katedros docentas Tomas Launeckas sako, kad apie tai kalbėdami mes iškart įsivaizduojame robotą, panašų į žmogų, bet gal net pusė jų yra paprasčiausi vibratoriai. O tokių, kurie sukonstruoti panašūs į žmogų, yra tik keletas.

„Pirma, žmogus yra šiltas, o bet koks technologinis įrenginys bus šaltas. Jo tekstūra gal ir bus panaši, tą galima padaryti. Bet tiek drėgmė, tiek temperatūra, tiek kvapas, savaime suprantama, dar nebus toks“, – vardija robotikos specialistas.

Be to, pastebi jis, nors jau galima sukurti robotą, kuris išskirs prakaitą, tačiau dar nėra nė vieno roboto, kuris judėtų taip natūraliai, kaip žmogus, – kol kas to neįmanoma padaryti, taigi judesys bus labai techniškas.

Dar viena problema, kalba T. Launeckas, kad robotai tikrai ges (kuo jie gudresni, tuo didesnė tikimybė), o pasekmės gali būti įvairios: „Pramoniniai robotai, plačiai naudojami gamyklose, yra vieninteliai, sukėlę žmogaus mirtį. Nors, žinoma, ir į juos diegiamos apsaugos, kad pasitaikytų kuo mažiau nelaimingų atsitikimų, – tarkim, kad robotą prireikus būtų galima sustabdyti. O elektra gali nutrenkti tik tada, jei robotas fiziškai pažeistas. Kitu atveju visi elektroniniai prietaisai nuo to iš esmės apsaugoti.“


Šiame straipsnyje: seksasGediminas Navaitisrobotai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
teisingai pasakyta - niekelis, ir atkreiptas dėmesys į esminius dalykus, apie kuriuos ir reikėtų kalbėti, kodėl robotų daugėja, o laimės - ne

Kolega

Kolega portretas
ka zmones veiks kai netures darbo Nejuokinkit dirbs ir toliau vieni valdis robotus kiti augins geles daris tai kas jiems malonu be prievartos

Anonimas

Anonimas portretas
cha ......visu mokslu riomerines profkes proPEsoras navaitis sako .....vadinasi zino ,kad su robotu geriau nei tripery ,nei mandavoskiu gausi , nei element nereikes moket.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių