Quantcast

Pirmoji pagalba skęstančiajam

Pamatę skęstantį žmogų, neišsigąskite, bet skubėkite jam padėti.

Šaukdami mėginkite atkreipti aplinkinių dėmesį ir skubiai iškvieskite gelbėjimo tarnybą tel. 112. Jei vandens gylis leidžia pasiekti skęstantįjį, su kitais poilsiautojais sudarykite gyvąją grandinę, kad pasiektumėte skęstantįjį ir ištrauktumėte jį iš vandens.

Pašalinkite iš kvėpavimo takų vandenį. Gaivinkite darydami dirbtinį kvėpavimą ir išorinį širdies masažą. Darykite šią procedūrą tol, kol atvyks greitoji medicininė pagalba. Jei pavyko atgaivinti, nukentėjusįjį paguldykite (stabili šoninė padėtis), užklokite, kad sušiltų. Įsidėmėkite, jog gelbėti skęstantį gali tik geras plaukikas, kuris išmano gelbėjimo būdus ir moka tai atlikti praktiškai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gydytojas

gydytojas portretas
Šiaip jau naujausiose rekomendacijose vandens šalinti nereikia. Tiesiog ištraukus žmogui reikia pūsti ir spaudinėki krūtinės vidurį santykiu 2 su 30.

negydytojas

negydytojas portretas
įdomu, o kam tada ventiliuoti tuos plaučius pilnus vandens, juk jokio efekto

To negydytojas

To negydytojas portretas
Arba einu studijuoti mediciną arba tau teks pasitikėti manimi. Gerklos užsispazmuoja skendimo metu, todėl vandens ten nepatenka, o jei ir patenka, tai kiekis būna minimalus, nereikalaujantis gaišti laiką, kad jį šalinti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių