Quantcast

„Žalgiris“ vieniems padėkojo, kitus pasiliko

Durų neužtrenkė

Latvis Kasparas Vecvagaras, amerikietis Jerome'as Randle'as ir kanadietis Olivier Hanlanas ateinantį sezoną nebevilkės "Žalgirio" marškinėlių.

Net šešerius metus Kaune praleido K.Vecvagaras. Žalgiriečiai nepasinaudojo galimybe dar sezonui pratęsti sutarties su 22-ejų metų įžaidėju. Latviui, prieš kelis sezonus vienam perspektyviausių savo amžiaus krepšininkų Europoje, atsiskleisti sutrukdė sunkios traumos.

O.Hanlanas prie "Žalgirio" prisidėjo 2015-ųjų rudenį, tačiau sezono pabaigoje prarado trenerio Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimą. J.Randle'as į Kauną atvyko pakeisti į Italiją persikėlusį Mantą Kalnietį. Ukrainos pilietybę turintis įžaidėjas buvo vienas "Žalgirio" vedlių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale su Klaipėdos "Neptūnu".

"Dėkojame Kasparui už pastangas, nuoširdų darbą ir didelį atsidavimą "Žalgiriui". Po jį užgriuvusių iššūkių jis nepalūžo ir sugebėjo atsitiesti. Tikime, kad noras tobulėti jį ir toliau ves į priekį. Durų į "Žalgirį" neužtrenkiame", – K.Vecvagarui dėkojo "Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas.

Beveik prieš tris savaites Kauno klubo vadovai padėkojo ir estui Siimui-Sanderiui Vene. Artimiausiu metu iš žalgiriečių gretų pasitraukti rengiasi vidurio puolėjas Ianas Vougioukas – 31-erių metų 211 cm ūgio graikas ketina grįžti į Atėnų "Panathinaikos" klubą.

Liko Kaune

"Žalgiris" skaičiuoja ir derybinius laimėjimus – vakar klubas oficialiai pranešė sukirtęs rankomis su gynėju Renaldu Seibučiu ir vidurio puolėju Robertu Javtoku.

Su šeštą sezoną iš eilės Kaune žaisiančiu 36-erių metų 211 cm ūgio R.Javtoku sudaryta nauja sutartis vieniems metams. Birželio pradžioje su "Žalgiriu" pirmą kartą Lietuvos čempionu tapęs 30-metis R.Seibutis ir klubas pasinaudojo anksčiau numatyta galimybe dar sezonui pratęsti bendradarbiavimą.

"Net nebuvo minties išvykti. Pernai rašydamasis sutartį su "Žalgiriu" tikėjausi rungtyniauti Kaune ne vieną sezoną. Žaisti "Žalgiryje" buvo viena mano vaikystės svajonių", – teigė R.Seibutis.

Žvalgysis ir už Atlanto

Sutartis su "Žalgiriu" taip pat turi prancūzas Leo Westermannas, vokietis Isaiah Hartensteinas, Paulius Jankūnas, Martynas Pocius, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Vytenis Lipkevičius ir Martynas Sajus.

Pastiprinimo komandai "Žalgirio" vadovai ieškos NBA vasaros lygose ir Europoje. Savo šanso sulauks ir praėjusį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezoną kartu su "Žalgirio" jaunimo komanda sidabro medalius iškovojęs įžaidėjas Paulius Valinskas ir kiti dubleriai.

Ateitį su "Žalgiriu" susiejo šiuo metu pasaulio jaunių čempionate žaidžiančios Lietuvos rinktinės vienas lyderių gynėjas Lukas Uleckas, o jo bendražygis kaunietis Arnas Velička karjerą tęs užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Leopoldas

Leopoldas portretas
Nenoriu izeisti krepsininku,bet su cia paminetais, tai vel vilksites lenteles gale ir galesite svajoti apie dvi- trys pergales,nejaugi Lietuvoje nera geresniu.uz tuos ivardintus, tiesiog kelia sypsena.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių