Quantcast

„Žalgiris“ Eurolygos sezoną sieks baigti pergale

Paskutinė Eurolygos dvikova Kauno „Žalgiriui“ nieko nebelems, bet tai nereiškia, kad dėl to trūks motyvacijos ar koncentracijos. Tuo įsitikinęs „Žalgirio“ veteranas Renaldas Seibutis, tuo nori tikėti ir vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Kelionės į Vitoriją išvakarėse, kur ketvirtadienį bus žaidžiama su „Baskonia“ komanda, kauniečiai kalbėjo apie tai, kad sezoną norima pabaigti pergalingai.

„Rungtynės nieko nereiškia turnyrinėje lentelėje, bet jeigu esi profesionalas ir myli krepšinį, tai visi supras, kad Eurolygoje yra aukščiausio lygio krepšinis ir čia jokių pasiteisinimų neturėtų būti, – aiškino Seibutis. – Gaila, kad nepavyko paskutinės rungtynės namie, bet šios artėjančios rungtynės turėtų būti tokios, kad jose reikia žūtbūt kovoti dėl pergalės.“

„Reikia tai traktuoti kaip eilines rungtynes, – pradėjo Šarūnas Jasikevičius. – Gaila, kad mes žaidžiame dėl nieko, o jie – dėl geresnės pozicijos atkrintamosiose. Iš kitos pusės norime tą gerą Eurolygos sezoną uždaryti su geru pasirodymu.

Vitorijos komanda yra tokia, prieš kurią žaidžiant neturėtų trūkti motyvacijos. Tai komanda, kuri yra penketuke, žaidžia gerą krepšinį, talentinga. Reikia tikėtis, kad vyrai eis ir bandys pasimatuoti, kur jie yra, palyginus su vienais iš geriausių Europos žaidėjų. Tikiuosi, kad bus malonu varžytis.“

„Baskonia“ (17-12) užima penktąją vietą Eurolygoje, tačiau sezono pradžioje kauniečiai ją pranoko. Tada pirmose namų rungtynėse „Žalgiris“ laimėjo 78:73.

Visgi nuo tada Vitorijos klubas stipriai pasikeitė. Andrea Bargnani, naudingiausias pirmosios tarpusavio dvikovos „Baskonia“ žaidėjas, pastaruoju metu dažniau gydosi traumas nei žaidžia.22:00

Baskų klubą papildė Chase'as Budingeris, Nicolas Laprovittola, Rodrigue'as Beaubois.

Per paskutines šešerias rungtynes „Baskonia“ laimėjo penkis kartus, patiesdama tokias ekipas kaip Maskvos CSKA ir Stambulo „Fenerbahče“.

„Jiems reikia kovoti dėl geresnės pozicijos ir jie tai daro. O komanda geriau žaidžia ir dėl kitų faktorių. Buvo naujas treneris, jam reikėjo laiko įdiegti naują filosofiją. Prisidėjo nauji žaidėjai – Laprovittola, Budingeris. Pernai jie buvo finalo ketverte, nenustebtume jeigu jie būtų ten ir šiemet“, – sakė Jasikevičius.

„Žalgirio“ treneris turi aiškų pergalės išvykoje receptą.

„Jeigu „Žalgiris“ nori laimėti Vitorijoje, reikia kreipti dėmesį į gynybą. Ginklų puolime turime, o gynyba yra labai į viršų apačią. Jeigu pradėsime su „Baskonia“ varžytis taškais, tai pralaimėsime 20 taškų skirtumu“, - įsitikinęs Šaras.

Gynyba yra tai, kas Jasikevičių ir jo trenerių štabą labiausiai varė iš proto paskutinėse rungtynėse namie. Anot „Žalgirio“ stratego, savoje aikštėje jo auklėtiniai ne visada būdavo nusiteikę atidirbti gynyboje.

„Žaisdami Kaune mes nesiginame, – įsitikinęs Jasikevičius. – Kaune įspūdingi skaičiai. Aš išvardinu, kiek jie prasileidę namie taškų, tai 5-6 rungtynes – virš 85 taškų. Mes negalime taip žaisti, neturime tiek talento kad atžaistume 85 taškus. Ar mes norime pasirodyti prieš fanus, ar daug dėmesio kreipiame į puolimą? Mums šansas kažką pasiekti tik dėl komandinių veiksmų, dėl gynybos.“

Paskutinė „Žalgirio“ sezono dvikova – ketvirtadienį 22 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių