Quantcast

„Žalgirio“ talentas pasiruošęs kovoti dėl svarbesnio vaidmens komandoje

Kauno „Žalgirio“ supertalentas Isaiah Hartensteinas dar sausio mėnesį viešėjęs Lietuvoje šaltu veidu rėžė, kad jis yra pasirengęs kovoti dėl vietos po saule pagrindinėje Kauno ekipos sudėtyje. Nuo to laiko praėjo kiek daugiau nei septyni mėnesiai, tačiau aštuoniolikmečio vokiečio ambicijos nė kiek nesumažėjo.

I. Hartensteinas dar šių metų pradžioje vilkėjo „Žalgirio“ marškinėlius. Tiesa, ne pagrindinės komandos, o dublerių, kuri varžėsi jaunimo Eurolygos atrankos turnyre Kaune.

Tačiau ketverių rungtynių, kurias I. Hartensteinas sužaidė jaunimo turnyre, „Žalgirio“ vadovams pakako. 23,5 taško ir 11,3 atkovoto kamuolio per rungtynes – tai buvo aiškus signalas, kad jaunimo lygyje išsiskiriantis 210 cm ūgio vokietis beldžiasi į Lietuvos čempionų duris.

Bet naujiems iššūkiams Eurolygoje, LKL ar bent NKL I. Hartensteinui sutrukdė kojos trauma. Vasario mėnesį vos į Lietuvą grįžęs aukštaūgis pradėjo jausti skausmus, kurie reiškė, kad jo debiutas vyrų krepšinyje Lietuvoje bus atidėtas.

Bėgant laikui I. Hartensteinas atsigavo, o pirmadienio vakarą jis su būriu kitų žalgiriečių jau ruošė savo raumenis Nemuno saloje. Vienu talentingiausių jaunųjų Europos žaidėjų vadinamas krepšininkas džiaugiasi prasidėjusiomis fizinio rengimo treniruotėmis.

Maža to, tinklalapiui „BasketNews.lt“ jis neslėpė, jog į Kauną atvyko turėdamas ambicijų tapti svarbia komandos dalimi jau šį sezoną. Tiesa, aštuoniolikmetis nori kalbėti ne žodžiais, o darbais – I. Hartensteinas pasirengęs tai įrodyti.

„Manau, kad esu pasiruošęs komandoje turėti vaidmenį. Be jokios abejonės, dar turiu tai įrodyti, todėl reikia dirbti kiekvieną dieną, treniruotėse pasirodyti anksčiausiai ir išmokti dalykų, kurie man pravers ne tik debiutui tokiame lygyje, bet ir ateityje“, – sakė I. Hartensteinas.

Pastarasis džiaugiasi ne tik galimybe debiutuoti prestižiniame Senojo žemyno turnyre, bet ir dirbti su patyrusiais specialistais bei komandos draugais.

„Labai laukiu sezono pradžios. Komandoje turime daug patyrusių asmenybių, įskaitant trenerius, kurie patys yra matę NBA virtuvę. Turime ir visko mačiusių žaidėjų – Robertas Javtokas bei Paulius Jankūnas krepšinį žaidžia jau ilgą laiką ir tai daro aukštame lygyje. Smagu būti tarp tokių žmonių, jaučiuosi vis geriau“, – šypsodamasis tarė I. Hartensteinas.

Vos sulaukus pilnametystės išvykti iš gimtosios šalies nėra lengva. Su tuo sutinka ir pats krepšininkas. Vis dėlto, kalbėdamas apie adaptaciją Lietuvoje I. Hartensteinas prisimena jaunimo atrankos turnyrą. Jo teigimu, ankstyvas susipažinimas su naujomis vietomis palengvino prisijungimą prie Lietuvos čempionų klubo.

„Taip, man tai tikrai padėjo ir dabar man lengviau. Čia jaučiuosi atpažįstamas, o ir pačiam viskas yra matyta ir paliesta. Jau atvykdamas čia žinojau, kad man bus kiek lengviau“, – pasidžiaugė I. Hartensteinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių