Quantcast

„Žalgirio“ strategas: gerai, kad nepametėme galvos

Šarūnas Jasikevičius „Žalgirio“ arenos parketą paliko pakelta galva, tačiau susirūpinimo mina iš jo veido nedingo. Kauniečių treneris po LKL lyderių dvikovos gavo nemažai peno apmąstymui.

„Nemanau, kad parodėme labai gerą krepšinį, bet svarbiausia, kad laimėjome“, - šykščiai akistatą su Vilniaus „Rytu“ pakomentavo strategas.

Kauniečiai 95:86 pranoko svečius iš sostinės ir su 12 laimėjimų bei viena nesėkme lieka vienvaldžiais „Betsafe-LKL“ pirmenybių lyderiais.

"Pradžioje daug kas nepavyko, bet treneris mums priminė, kad žaidžiame tarsi ne prieš "Rytą" ir mes sukrutome", - dėstė vienas rezultatyviausių kauniečių Marius Grigonis.

- Treneri, kokios žaidimo detalės nulėmė lūžį 3-ajame kėlinyje? - paklausėme Š.Jasikevičiaus.

- Gynyba, daugiau pasakyti negaliu. Tikrai nesužaidėme pavyzdingai, neatlikome visų nurodymų, bet svarbiausia – pergalė. Tarkime, neprasižengėme, kai galėjome sustabdyti varžovą dar toli nuo krepšio. Mes prasižengdavome per vėlai, tuo suteikdami progą mesti baudos metimus.

- Šiandien jūsų komandą persekiojo traumos. Jei Paulius Jankūnas nežaidžia jau seniai, tai Antanas Kavaliauskas ir Aaronas White’as iškrito tik prieš šį mačą. Kas jiems nutiko?

- Informacija dviprasmiška. Padarius tyrimus dėl Antano matyti kažkas tarp patempimo ir įplyšimo (pilvo raumens). Antaną galima buvo mesti į aikštę, bet ne gruodžio mėnesį. Aaronas taip pat juda prastai, bet jį dar tirsime (amerikiečiui trukdo kojos sutrenkimas). Nathanas Woltersas jau rungtynių metu pasuko čiurną. Žiūrėsime, kiek tai rimta.

- Ar jūsų nenustebino Dominique Suttono rezultatyvumas („Ryto“ amerikietis pelnė 25 taškus)?

- Jis gali pataikyti, bet tai nėra jo stiprioji pusė. Todėl visos komandos kažkiek rizikuoja nuo jo atsitraukdamos. Bet šiandien jis sužaidė fantastiškai. Per daug praleidome, tai neatleistina.

- Kaip vertinate jūsų komandos jaunimo pasirodymą?

- Kad į aikštę išėjo Erikas Venskus – gerai. Rokas Jokubaitis įmetė porą metimų, bet vien iš tų epizodų daug spręsti negalima (aikštėn žengė ir Lukas Uleckas, bet žaidė vos 13 sek.). Kasdien matome juos, jų progresą, tad esame patenkinti. Vaikinams nelengva išeiti ir žaisti, kai arenoje jų pasirodymą stebi 11 tūkst. sirgalių.

- Ką galite pasakyti apie žaidėjų konfliktą, kai pats įbėgote jų skirti?

- Tiesą pasakius, aš pats viso veiksmo nestebėjau. Bet jei teisėjai peržiūrėjo vaizdo įrašą, tai, manau, priėmė tinkamus sprendimus. Tokiose situacijose reikia išlaikyti šaltą protą. Ir ypač po jų. Mums tai pavyko.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisrytasLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių