Quantcast

„Žalgirio“ planas: pirmoji dvikova – rugsėjo 4-ąją

  • Teksto dydis:

Daugkartinis Lietuvos krepšinio čempionas Kauno "Žalgiris" kitą savaitę pradės ruoštis naujam sezonui. Kai kurie žalgiriečių varžovai jau kibo į darbą.

Atostogos baigėsi

Pirmoji žalgiriečių treniruočių stovykla prasidės rugpjūčio 25-ąją, tačiau jau kelias savaites sportuoja jaunieji krepšininkai, pagal individualų planą treniruojasi Paulius Jankūnas, Paulius Valinskas, Martynas Varnas.

Po vasaros atostogų užsienyje į Lietuvą sugrįžo vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas. Kitą savaitę laukiama legionierių, kurie neatstovauja savo šalių rinktinėms – amerikiečių Aarono White'o ir Brandono Davieso.

Bulgarijos pilietybę turintis amerikietis Dee Bostas neseniai padėjo šios šalies nacionalinei komandai iškovoti kelialapį į pasaulio čempionato atrankos turnyrą, todėl "Žalgirio" treneriai krepšininkui suteikė papildomo poilsio.

Su Prancūzijos rinktine Europos čempionato finalo turnyrui rengiasi Axelis Toupane'as, su Serbijos – Vasilije Micičius.

Į Lietuvos rinktinę pakviesti Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis, o vidurio puolėjas Martynas Sajus su studentų komanda dalyvaus Universiadoje.

Rungtyniaus ir Turkijoje

Rugsėjo 4-ąją numatyta pirmoji "Žalgirio" kontrolinė dvikova – kauniečiai susitiks su "Astana" (Kazachstanas) ekipa, o 8 d. – su Maskvos srities "Chimki" (Rusija).

Įpusėjus rugsėjui žalgiriečiai dalyvaus tarptautiniame turnyre Turkijoje, kur pirmiausia savo grupėje rungtyniaus su "Nižnij Novgorod" (Rusija) ir Bursos "Tofas" (Turkija) krepšininkais, o kito etapo mačą žais arba su kuria nors šių komandų – Stambulo "Anadolu Efes", Bandirmos "Banvit" (abi – Turkija) arba Sankt Peterburgo "Zenit" (Rusija).

Rugsėjo 22-ąją Londone "Žalgiris" išmėgins jėgas su Lenkijos vicečempionais – Torūnės "Polski Cukier" krepšininkais.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatą kauniečiai pradės rugsėjo 20-ąją maču su Alytaus "Dzūkija".

Pirmąsias Eurolygos turnyro rungtynes žalgiriečiai žais spalio 13-ąją savo arenoje su Belgrado "Crvena zvezda" (Serbija).

"Lietkabelis" – stiprus

Šią savaitę treniruotis pradėjo Utenos "Juventus", Panevėžio "Lietkabelio", Klaipėdos "Neptūno", "Šiaulių", Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai.

LKL vicečempiono "Lietkabelio" vyriausiasis treneris Artūras Štalbergas teigė, kad suburta labai stipri Panevėžio komanda.

"Dabar mums, treneriams, svarbu sudėlioti esminius būsimo žaidimo akcentus. Man svarbiausia, kad kiekvienas krepšininkas galėtų rungtyniauti ne vienoje, bet keliose pozicijose. Jeigu jis tai gali, vadinasi, yra gana aukšto lygio profesionalas. Mūsų komandoje yra net keli žaidėjai, galintys rungtyniauti bent trijose pozicijose, – sakė Latvijos krepšinio specialistas. – Daugiausia treniruosimės Panevėžyje, dalyvausime Raimundo Sargūno taurės varžybose. Išvyksime tik į turnyrą Liepojoje."

"Neptūnas" sieks medalių

"Neptūno" strategas Kazys Maksvytis teigė, kad minimalus uostamiesčio komandos tikslas LKL čempionate – prizinė vieta.

Rugsėjo pradžioje klaipėdiečiai dalyvaus turnyre Kėdainiuose, o rugsėjo 16–17 d. – "Švyturio" arenoje vyksiančiose tradicinėse Vlado Garasto taurės varžybose.

Praeito LKL sezono autsaideriai "Šiauliai" užsibrėžę sugrąžinti į miesto areną savo sirgalius, kuriems krepšinis Šiauliuose – garbės reikalas.

"Manau, efektingų akimirkų ir adrenalino netrūks, kovingumo ir atsidavimo – taip pat. Linkiu pagarbos vienas kitam, meilės, džiaugsmo, kantrybės ir supratimo", – sakė "Šiaulių" vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Šiauliečiai LKL sezoną pradės rugsėjo 21-ąją namuose rungtynėmis su "Neptūnu".


Šiame straipsnyje: ŽalgiriskrepšinisLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių