Quantcast

„Žalgirio“ kapitonas: man, kaip kauniečiui, tokia pergalė yra nereali

Beveik visa karjerą Kauno „Žalgiryje“ praleidęs Paulius Jankūnas ketvirtadienį įgyvendino savo seną svajonę - su gimtojo miesto komanda patekti į Eurolygos finalo ketverto turnyrą.

Eurolygos ketvirtosiose ketvirtfinalio rungtynėse ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ namuose 101:91 (23:22, 28:15, 27:19, 23:35) įveikė praėjusio sezono vicečempionę Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ekipą ir laimėjo seriją iki trijų pergalių 3-1.

„Tikrai labai džiaugiamės patekdami į finalo ketvertą. Esame visi laimingi. Man pačiam ypatingai smagu yra su „Žalgiriu“ patekti tarp keturių stipriausių komandų. Su komanda turėjome ir blogų, ir gerų momentų, bet tai, ką daro klubas, ką daro treneriai pastaruosius trejus-ketverius metus, yra fantastika. Rezultatai pasako viską. Man, kaip kauniečiui, su savo komanda toks pasiekimas yra nerealus“, - kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas P. Jankūnas.

P. Jankūno nuopelnus pabrėžė ir „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Niekas nenusipelnė būti finalo ketverte taip, kaip Paulius. Jis yra pasiaukojimo pavyzdys. Serijos metu buvo problemų, apie kurias nekalbėjome, bet jų buvo. Jis yra kovingumo pavyzdys ir Kaunas gali didžiuotis“, - sakė „Žalgirio“ treneris.

P. Jankūnas pabrėžė, kad daug įkvėpimo komandai suteikė noras žūtbūt pabaigti seriją Kaune ir nebegrįžti į Graikiją.

„Niekas nenorėjo važiuoti atgal į Atėnus. Jie būtų žaidę namie, o taip pat kai kurie žaidėjai per keletą dienų būtų pastatyti ant kojų. Norėjome visą seriją užbaigti čia. Arenoje triukšmas buvo kurtinantis, ačiū sirgaliams. Tai kol kas buvo lemiamos sezono rungtynės, todėl specialaus nusiteikimo nereikėjo“, - kalbėjo kapitonas.

„Žalgiris“ dominavo rungtynėse nuo pat pradžios. Nors kelis kartus svečiai bandė grąžinti intrigą, bet puolime nesulaikomai žaidę žalgiriečiai greitai gesino visas varžovų viltis.

„Jie bandė sugrįžti, kabinosi į rungtynės, nors buvo atsilikę daugiau nei 20 taškų. Jie tokia komanda, kuri žaidžia iki paskutinio švilpuko. Galėjome išvengti klaidų ketvirtajame kėlinyje, bet čia yra Eurolyga, kur visos komandos lygios ir žaidimas svyruoja. Smagu, kad mes lemiamu momentu susitvarkėme su nervais ir laimėjome“, - pridūrė P. Jankūnas.

Eurolygos finalo ketverto turnyras vyks gegužės 18-20 dienomis Belgrade (Serbija).

„Dar nefantazuojame apie galimybes finalo ketverte. Kol kas džiaugiamės patekimu. Ruošimės pademonstruoti geriausią žaidimą“, - sakė P. Jankūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai

AČIŪ

AČIŪ portretas
Mūsų visi sportininkai pasauliui siunčia žinią, kad lietuvis yra kietas !

Anonimas

Anonimas portretas
Sveikinu saviškius-mūsiškius.Valio,valio,valio!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių