Quantcast

LKL pusfinalis: „Neptūnas“ „Žalgiriui“ smogė atgal ir išlygino serijos rezultatą

  • Teksto dydis:

Emocijų ir fizinės kovos pilname „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pusfinalio serijos antrajame mače Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai namuose 73:70 (21:14, 21:19, 18:16, 13:21) palaužė Kauno „Žalgirį“ ir išlygino serijos rezultatą 1-1

Trečiosios serijos rungtynės penktadienį vyks Kaune.

Svečiai šiame susitikime pirmavo tik pirmąją rungtynių minutę, kuomet „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė Augusto Lima. Vėliau kauniečius sekė penkios tuščios minutės, o pirmojo kėlinio pabaigoje „Neptūno“ pranašumas pasiekė dviženklę ribą (19:8).

Susitikime netrūko grubių pražangų ir kontaktinio krepšinio. Paulius Jankūnas neleistinai greitoje atakoje sustabdė Mindaugą Girdžiūną ir buvo nubaustas nesportine pražanga. Kiek vėliau karštai į teisėjų sprendimą reagavęs Arnas Butkevičius užvedinėjo sirgalius ir prašė daugiau triukšmo.

Puikią gynybą demonstravę šeimininkai visiškai sukaustė varžovus per pirmąją mačo pusę. Įpusėjus mačui „Žalgiris“ suklydo daugiau kartų (9) nei atliko rezultatyvių perdavimų (8).

Aistros arenoje aukščiausią tašką pasiekė trečiojo kėlinio pabaigoje, kuomet Girdžiūnas prasižengė prieš Keviną Pangosą, o savo komandos draugo ginti suskubo Jankūnas, kuris stumtelėjo klaipėdietį. Netrukus į konfliktą įsitraukė ir kiti krepšininkai, o į aistrų sukūrį atbėgo ir Šarūnas Jasikevičius. Arbitrai aistras nuramino Jankūnui ir Butkevičiui skirdami po techninę pražangą.

Po kelių akimirkų „Švyturio“ arenoje susirinkę žiūrovai pakilo ant savo kojų. Arvydas Šikšnius įspūdingai blokavo Edgarą Ulanovą, o Chrisas Loftonas paskutinę kėlinio sekundę smeigė tritaškį metimą ir padidino šeimininkų pranašumą iki 11 taškų (60:49).

Agresyvią gynybą demonstravę žalgiriečiai likus minutei iki susitikimo pabaigos po Jankūno dvitaškio sumažino deficitą iki minimalaus skirtumo (66:67). Visgi tuomet Butkevičius smeigė trečiąjį savo tritaškį ir pranašumą padidino iki 4 taškų (70:66).

Kauniečiai per paskutinę minutę dar bandė gelbėtis, tačiau pirmiausia suklydo Artūras Milaknis, o vėliau netaiklus buvo Pangosas.

Butkevičius tapo netikėčiausiu ir svarbiausiu klaipėdiečių faktoriumi šiose rungtynėse. Puolėjas pataikė tris svarbius tolimus metimus, pelnė 15 taškų bei sužaidė rezultatyviausią sezono mačą. Dar prieš keletą mėnesių su krepšininku buvo nutraukta sutartis, o vėliau pasirašyta iš naujo.

Stiprią gynėjų liniją turintis „Neptūnas“ buksavo pirmajame serijos mače, tuomet Girdžiūno, Ewingo ir Loftono trijulė pelnė tik 13 taškų. Šios dienos pergalėje jų indėlis buvo kur kas svaresnis – 34 taškai.

Po pralaimėjimo Kaune ir „Žalgirio“ priekinės linijos dominavimo, Dainius Adomaitis sakė, kad po krepšiu reiks pripilti vandens baseiną. Atrodo, kad planas suveikė. Žalgiriečiai pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (35:39) bei tik Jankūnas perlipo dviženklį taškų skaičių (12).

„Neptūnas“: Arnas Butkevičius 15, Martynas Mažeika 13, Danielis Ewingas 12, Chrisas Loftonas ir Mindaugas Girdžiūnas po 11

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas ir Paulius Jankūnas po 12, Lukas Lekavičius 10, Leo Westermannas ir Edgaras Ulanovas po 7.

 

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeaninne

Jeaninne portretas
Paskolos pasiūlymas ir finansavimo per 72 valandas Kad gyvenimas būtų lengvesnis už jūsų asmeninius poreikius ir jūsų projektams įgyvendinti, mes suteiksime Jums su paskolos svyruoja nuo 5000 € iki 5 mln eurų palūkanų normą nuo 3% iki 7%, priklausomai nuo sumos pasiskolino. Norėdami gauti daugiau informacijos, prašome susisiekti su mumis adresu šiomis koordinatėmis: pašto adresas: jeanineziak22@gmx.com WhatsApp: +33756840334

2-ju

2-ju portretas
Pusdurniu nuomones kaip ir pasilikit sau!

arunas klp

arunas klp portretas
ir taip aišku-južsakomieji laimėjimai. reikia būti naivuoliu, kad to nepastebėtum tai. dabar krepšinis tapo bizniu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių