Quantcast

Vilniaus „Žalgiris“ dėl pavadinimo į teismą padavė bendravardį Kauno klubą

  • Teksto dydis:

Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“ per teismą siekia uždrausti to paties pavadinimo Kauno krepšinio klubui naudoti „Žalgirio“ vardą futbolo veikloje.

Vilniaus „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą patikslino žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, neva futbolo klubas nori, kad žodis „Žalgiris“ pranyktų nuo Lietuvos krepšinio čempionų marškinėlių.

VMFD „Žalgiris“ pareikšdamas ieškinį siekia ne uždrausti Kauno „Žalgiriui“ naudoti „Žalgirio“ vardą krepšinyje, o tik ginti savo turimus prekių ženklus ir išimtines teises naudoti „Žalgiris“ pavadinimą veikloje, susijusioje su futbolu, sakoma Vilniaus „Žalgirio“ pranešime.

Pasak portalo 15min.lt, šių metų pradžioje Kauno „Žalgirio“ klubas po savo sparnu priglaudė Kauno „Spyrio“ futbolo komandą, kuriai suteikė „Žalgirio“ vardą ir savo klubo logotipą. Iš pradžių šiam sprendimui neprieštaravo ir Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“, bet vėliau jis pateikė skundą Lietuvos futbolo federacijai, kuri nusprendė, kad Kauno komanda futbolo A lygos čempionate turėtų rungtyniauti „Spyrio“ pavadinimu, o dėl „Žalgirio“ vardo naudojimo turėtų susitarti abu suinteresuoti klubai.

„Bandėme tartis gražiuoju ir norėjome sėsti prie derybų stalo. Įvyko susitikimas su Vilniaus „FK Žalgirio“ vadovais, tačiau jie į jokias kalbas nesileido. Pastaruosius porą mėnesių koncentravomės į sportinę veiklą ir rėmėjų paiešką, todėl futbolo komandos vardo reikalų klausimą buvome nukėlę vėlesniam laikui. Tačiau dabar sulaukėme kvietimo į teismą jau ir dėl krepšinio komandos vardo naudojimo“, – 15min.lt sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nzn

nzn portretas
Tik paziurejau kad vilniaus zalgiris ikurtas-1947m o kauno zalgiris-1944...

1987

1987 portretas
Iki šiol niekam nekildavo minčių kur koks Žalgiris,jei krepšinis -tai Kauno Žalgiris,jei futbolas-tai Vilniaus Žalgiris.Dabar Kauno Žalgiris nutarė įkūrti futbolo klubą ir visai teisėtai vilniečiai matydami kad susitarti su kauniečiais nepavyks- kreipėsi į teismą.Jei teismas pripažins kad Kauno Žalgiris turi teisę turėti futbolo klubą tuo pačiu leis Vilniaus Žalgiriui įkurti krepšinio klubą ir rudenį LKL bus du Žalgiriai-Vilniaus ir Kauno.Visas ginčas ne tame kad norima atiimti vardą,bet tame kad norima kad futbole kaip ir krepšinyje būtų vienas Žalgiris.

vilnius

vilnius portretas
tikras gaidynaS
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių