Quantcast

Viena tituluočiausių Lietuvos krepšininkių nusprendė baigti karjerą

  • Teksto dydis:

Viena tituluočiausių Lietuvos krepšinio lygos (LMKL) žaidėja Rima Valentienė nusprendė baigti savo beveik du dešimtmečius trukusią profesionalės karjerą.

Nuo 1997 metų R.Valentienė atstovavo Lietuvos moterų krepšinio rinktinei ir buvo viena jos lyderių bei pagrindinė komandos atakų organizatorė.

Pirmoji profesionali komanda, kurioje debiutavo R.Valentienė, buvo Vilniaus „Lietuvos telekomas“, kuriame savo karjerą krepšininkė pradėjo 1998 metais.

Su jau minėtu sostinės klubu R. Valentienė pasiekė ir didžiausią savo karjeros laimėjimą – iškovojo Eurolygos bronzos medalį 2005 metais. Viename interviu įžaidėja yra teigusi, kad būtent šis apdovanojimas jai yra pats svarbiausia. Po sėkmingo pasirodymo Eurolygos turnyre R. Valentienė sulaukė ir tuometinio šalies prezidento Valdo Adamkaus dėmesio. Už nuopelnus Lietuvai V. Adamkus krepšininkei įteikė Riterio kryžiaus ordiną.

Šalies čempionės titulu R. Valentienė per savo karjerą galėjo džiaugtis penkiolika kartų. Krepšininkė trylika sezonų iš eilės nuo 2003 metų yra tapusi LMKL čempione. LMKL auksu R. Valentienė pasipuošė vilkėdama „Lietuvos telekomo“, Vilniaus TEO, Kauno „Viči-Aisčių“, Vilniaus „Kibirkšties“ ir „Utenos“ marškinėlius.

2010 metais R. Valentienė atstovavo ir Cėsių „Cesis“ (Latvija) komandai bei tapo kaimyninės šalies čempione. Būtent Latvijos komanda buvo vienintelė, kurioje tituluota Lietuvos krepšininkė ragavo legionierės duonos.

Per ilgametę karjerą įžaidėja taip pat 13 kartų tapo Baltijos lygos čempione bei daugkartine Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės laimėtoja. Praėjusiais metais LKF taurę R. Valentienė kėlė būdama „Utenos“ komandos kapitone.

Taiklūs tolimi metimai – tai R. Valentienės vizitinė kortelė, o įdomią metimo trajektoriją veikiausiai atskirtų kiekvienas krepšinio sirgalius. Snaiperės vardą R. Valentienė yra pateisinusi ir LMKL tritaškių konkursuose.

Taikliausios tritaškininkės konkursą 170 cm krepšininkė yra laimėjusi 2004, 2007 ir 2010 metais. 2009 metais LMKL „Žvaigždžių dienoje“ ukmergiškė laimėjo ir kiek netradicinį konkursą – tapo taikliųjų duetų čempione.

2011 metais R. Valentienė buvo išrinkta ir geriausia Lietuvos krepšininke bei aplenkė tokias konkurentes kaip Aušrą Bimbaitę, Sandrą Linkevičienę bei Gintarę Petronytę.

2014–2016 metais „Utenos“ klube R. Valentienė buvo žaidžianti vyr. trenerio Alfredo Vainausko asistentė.

38-erių R. Valentienė niekur neatitols nuo krepšinio, kadangi prisidės prie LMKL vystymo ir moterų krepšinio populiarinimo mūsų šalyje.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinėje nuo 1997 iki 2011 metų R. Valentienė sužaidė 195 rungtynes ir pelnė 1301 tašką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juozas

juozas portretas
Verta grieko-dar gali žaisti.Visur sėkmės!Šaunuolė!Ačiū
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių