Quantcast

V. Matijošaitis: mero darbą palyginčiau su įžaidėjo pozicija

Dar vienerios Eurolygos rungtynės, praėjusią savaitę vykusios Kauno „Žalgirio“ arenoje, pritraukė ne tik didžiulę minią krepšinio gerbėjų, bet ir Lietuvoje puikiai pažįstamų veidų. Vienas jų – Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis tapo „Žalgiris TV“ rubrikos #ŽaliaBalta laidos svečiu.

Pirmąją kadenciją Laikinajai sostinei vadovaujantis V. Matijošaitis miesto vadovo su komandos vadovo – trenerio darbu lyginti nesiryžo ir atsikleidė, jog mero veikla yra artimesnė komandos įžaidėjo rolei.

„Su treneriu mero darbo nelyginčiau. Šią veiklą būtų galima labiau palyginti su įžaidėjo pozicija. Būnant meru, turi savo komandą ir joje turi būti „įžaidėjas“. Turi gerai skirstyti „kamuolius“ – darbus, gerai pažinti vieni kitus. Trenerio darbas yra, manau, sudėtingesnis ir atsakingesnis nei mero“, – teigė V. Matijošaitis.

Viešai meilę krepšiniui deklaruojantis Kauno miesto vadovas atskleidė, jog su antrąja Lietuvos religija politikas susipažino dar būdamas vaikas, mėtydamas kamuolį į Panemunėje pastatytą medinį krepšį.

„Meilė krepšiniui užsižiebė Panemunės miške, kur ant medinio kuolo buvo pritaisyta krepšio lenta ir mes ten žaisdavome krepšinį. Savo ruožtu „Žalgiriui“ meilė užsižiebė, kuomet prieš trisdešimt metų prasidėjo garsiosios kovos su Maskvos CSKA klubu“, – pasakojo dažnai „Žalgirio“ arenoje vykstančiose krepšinio rungtynėse apsilankantis V. Matijošaitis.

Įstrigę garsieji susirėmimai su CSKA klubu tuometiniame Tarybų Sąjungos čempionate padiktavo ir 58-erių metų politiko ir verslininko mėgstamiausių visų laikų žalgiriečių penketuko sudėtį.

„Dabar žaidžiančių žalgiriečių į savo penketuką neimčiau, nes jiems reikia žaisti. Savivaldybėje tokių pinigų negalėtumėme duoti, kiek ji gali savo perspektyvoje užsidirbti. Mano visų laikų „Žalgirio“ žaidėjų penketuke būtų Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius, Sergejus Jovaiša, Arvydas Sabonis ir, tikriausiai, Gintaras Krapikas“, – vardino Kauno miesto meras.

#ŽaliaBalta laidoje V. Matijošaitis pasidalino mintimis ir apie „Kauno Žalgirio“ futbolo klubą bei planus atsikratyti šalia „Žalgirio“ arenos taip ir nebaigto statyti viešbučio „Respublika“ griaučiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man nepatinka vaidoto gatve

man nepatinka vaidoto gatve portretas
ypac perejos,kur gali partrenkti lakstantys viciunsnapa

agnė

agnė portretas
Man tai jis primena Orlauską - Zakarauską. Net labai.

teip

teip portretas
o man po..ui pjaras ar ne, svarbu daug kur duobių asfalte neliko, dar daug kur ir yra, ypač po žiemos, bet tikiuosi ir tolesnio darbo ta linkme
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių