Quantcast

V. Garasto taurė: „Žalgirio“ krepšininkai patiesė „Ventspils“ komandą

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ komanda tęsia pergalingą pasirodymą Vlado Garasto taurės turnyre. Antrąją turnyro dieną žalgiriečiai nugalėjo Ventspilio „Ventspils“ komandą 73:59 (23:15, 14:15, 15:14, 21:15).

Pajūryje dar nerungtyniauja po pasaulio čempionato besiilsintis Paulius Jankūnas ir po traumos atsigaunantis Kasparas Vecvagaras, o su Latvijos čempionais taip pat nežaidė Robertas Javtokas ir Tomas Dimša.

Žalgiriečiai nerezultatyviai pradėjo mačą (0:5), bet po to net 3 atakas iš eilės neleido latviams per 24 sekundes išmesti kamuolio. Puolime reikalus pataisė puikiai rungtyniavęs Jamesas Andersonas. Nors pirmosios savo atakos metu jis gavo „stogą“, po to nedvejodamas smeigė 3 tritaškius ir „Ventspils“ treneriai buvo priversti prašyti minutės pertraukėlės. Po jos kauniečių spurtą 14:0 tritaškiu užbaigė Artūras Milaknis – 14:5. Artūrui Gudaičiui atkovojus kamuolį puolime, J.Andersonas prasiveržė ir po krepšiu, o kiek vėliau A.Gudaitis pridėjo ataką „2+1“ – 21:12. Pirmąjį kėlinį vainikavo Vaido Kariniausko baudų metimai – 23:15.

V.Kariniauskas antrąjį kėlinį pradėjo gražiu prasiveržimu, baudą už techninę pražangą įmetė Siimas-Sanderis Vene, iš vidutinio nuotolio pataikė Darius Songaila ir Kauno komandos pranašumas pasiekė 11 taškų (28:17). Visgi tada žalgiriečiai pralaimėjo atkarpą 3:9, kurios metu taikliai iš toli ir vėl atakavo J.Andersonas. Antrajam kėliniui einant į pabaigą kovingas A.Gudaičio žaidimas ir visos 4 pataikytos baudos bei dar vienas D.Songailos šūvis iš kelių metrų leido „Žalgiriui“ pirmauti 37:30.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje „Ventspils“ krepšininkai ėmė kibti žalgiriečiams į atlapus. Į pirmuosius 5 „sausus“ taškus dar atsakė D.Songaila ir A.Gudaitis (43:37), bet latviai sugebėjo išlyginti rezultatą – 43:43. Po Gintaro Krapiko minutės pertraukėlės vaizdas aikštelėje pasikeitė. A.Milaknis taikliu tritaškiu užbaigė puikiai suregztą derinį, kitoje atakoje jis pridėjo prasiveržimą, o kėlinį sėkmingai užbaigė S.Vene ir A.Gudaičio metimai – 52:44.

Kaip visų kėlinių pradžiose taip ir ketvirtajame žalgiriečių puolimas kiek buksavo. Nors įmetė S.Vene, latviai priartėjo iki 5 taškų. Tačiau tada iniciatyvos ėmėsi J.Andersonas ir Vytenis Lipkevičius. Tarp dviejų amerikiečio tritaškių įsipaišė 4 V.Lipkevičiaus taškai ir „Ventspils“ treneriai suskubo prašyti minutės pertraukėlės – 64:54. Ji negelbėjo, nes V.Lipkevičius švystelėjo taiklų tritaškį, J.Andersonas pridėjo dar 6 taškus ir „Žalgiris“ šventė dar vieną pergalę – 73:59.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių