Quantcast

Triumfuojantis “Barcelona” treneris: pergalė Kaune mus įkvėps ir akistatai Madride

“Jie turi Milkanį. Jis puikus metikas, todėl net neketinome jo palikti nedengiamo“, - teigė Svetislavas Pesičius. „Barcelona“ treneris gal ir nesugebėjo išmokti Artūro Milaknio pavardės, tačiau jo parengta taktika siekiant eliminuoti „Žalgirio“ snaiperį, buvo itin efektyvi.

A.Milaknis pataikė tik vieną iš penkių tritaškių ir per 24 min. pelnė vos penkis taškus. Kauniečiui nepavyko ženkliau padėti savo ekipai, savo aikštėje kapituliavusiai 85:88. Tiesa, žalgiriečiai nusipelnė komplimentų dėl kovingumo, nes rungtynių pabaigoje sugebėjo panaikinti dviženklį pranašumą ir išplėšė pratęsimą.

„Šios rungtynės prasidėjo taip, kaip ir tikėjomės. Labai gerai sužaidėme 35 min., kontroliavome žaidimą ir puolime, ir gynyboje. O paskutinės penkios tapo pavyzdžiu, kaip galima paleisti beveik laimėtą mačą vėjais“, - pripažino serbas.

Pasak S.Pesičiaus, laimei, jo auklėtiniai nesutriko, sugebėjo mobilizuotis ir pelnytai nugalėjo, nors žalgiriečiai įrodė, kad yra gera ekipa ir žaidžia gerą sezoną.

Paklaustas, ar jo kolektyvas sąmoningai leido šeimininkams atakuoti iš toli, labiau akcentuodamas žaidimą baudos aikštelėje, treneris teigė, jog tikrai neleido saviškiams atsipalaiduoti ar suteikti laisvės „Žalgiriui“ toliau nuo krepšio. Vis dėlto faktas lieka faktu, kauniečiai su „Barcelona“ atliko net 22 tolimus metimus, iš kurių deja, pataikė tik penkis. O tai – vos 23 proc. Tragiškai mažai palyginus su „Barcelona“ šūviais – tikslą pasiekė net 12 iš 23 jų tolimų bombų. Tai – 52 proc. Vien gynėjas Kyle Kuričius įsviedė 5 iš 6 tritaškių.

Pasiteiravus apie buvusio „Žalgirio“ lyderio Kevino Pangoso pasirodymą, S.Pesičius pripažino, kad buvęs žalgirietis Kaune buvo naudingas. Nors per pagrindinį laiką gynėjas vangiai rinko taškus, tačiau pratęsimo metu tapo vienu pergalės kalvių, mačą baigęs su 10 taškų.

„Kevinas Kauno arenoje – savas. Jis žino kaip suteikti naudos komandai, ypač jei yra geros sportinės formos ir sveikas. Prieš išvyką į Kauną jis turėjo problemų dėl virškinimo ir keletą dienų nesitreniravo. Bet mes esame juo patenkinti. Ir ne tik kalbant apie puolimą“, - sakė vairininkas.

Skirtingai nei jo kolega Šarūnas Jasikevičius, S.Pesičius, garsėjantis griežtumu ir valdingu charakteriu, po dvikovos nevengė nusišypsoti.

„Pergalė Kaune mums svarbi ne tik kalbant apie Eurolygos įskaitą. Laimėjimas turėtų įkvėpti mums psichologinio pasitikėjimo ir Ispanijos čempionato kovoms, nes dabar mūsų laukia išvyka į Madridą, kur sunku žaisti visoms komandoms“, - dėstė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių