Quantcast

Toronto žiniasklaida regi J. Valančiūno grįžimą ant suolo

Pirmasis Toronto „Raptors“ vairininko Dwane'o Casey bandymas grąžinti Joną Valančiūną į startinį penketą buvo nesėkmingas, o tokį vaizdą apibendrinusi Kanados žiniasklaida jau tarsi rodo lietuviui sėstis atgal ant suolo.

JV pirmajame Rytų konferencijos pusfinalio serijos su Klivlando „Cavaliers“ mače per 21 minutę pelnė 6 taškus, o jam esant aikštėje „Raptors“ praleido 21 tašku daugiau nei patys įmetė. Blogesnį rodiklį turėjo tik tragiškai žaidusi komandos žvaigždė DeMaras DeRozanas (–32).

„Toronto Sun“ analizuodama artėjančias rungtynes pristatė 5 žingsnius, kurie gali padėti antroje akistatoje prieš čempionus, o vienas punktas buvo skirtas ir uteniškiui. 

„J. Valančiūnas pirmajame serijos mače buvo tiesiog klaikus“, – riebios kritikos lietuviui negailėjo Toronto žiniasklaida.

Tinklalapio teigimu, D. Casey padarė klaidą į startinį penketą leisdamas tiek J. Valančiūną, tiek ir DeMarre Carrollą. „Jei D. Casey padarys tokią klaidą ir į startinį penketą leis bent vieną iš jų, trenerių štabo užduotis rungtynių metu bus negailestingai sodinti juos ant suolo, jei „Raptors“ ir vėl turės panašių problemų“, – įspėja „Toronto Sun“.

Tuo metu „Raptors Republic“ tikina, kad J. Valančiūno pasirodymas startiniame penkete pirmose serijos rungtynėse buvo dėsningas, mat JV užduotis buvo sulaikyti jam kiek palankiau žaidžiantį Tristaną Thompsoną.

Tačiau įžvelgiama, kad JV problemos gynyboje prasideda tuomet, kai jo kelyje atsiduria judresni ir pataikyti iš įvairesnių distancijų galintys Kevinas Love'as ar Channingas Frye. Pagrindinė centro iš Lietuvos problema – blanki gynyba prieš varžovų žaidimą du prieš du.

„Raptors Republic“ išskiria ir J. Valančiūno vangumą pirmose rungtynėse grumiantis dėl kamuolių, mat paskaičiuota, jog lietuvis šiame susitikime atkovojo tik 14,3 proc. įmanomų kamuolių.

„Kokį vaidmenį J. Valančiūnas turi šioje serijoje? Jis negali gintis plačiame varžovų išsidėstyme, o „Cavs“ tuo naudojasi, jis nėra geriausias pasirinkimas greitoms atakoms, jo atkovotų kamuolių faktorius tiesiog neegzistuoja, kadangi „Cavs“ meta laisvus metimus ir juos, aišku, pataiko. Nesu tikras, ar JV šioje serijoje gali turėti rimtą vaidmenį“, – svarstė žurnalistas Williamas Lou.

Analizuojama, kad po pirmojo mačo išvadas padaręs D. Casey šįkart startiniame penkete turėtų ir vėl pasitelkti Normaną Powellą. Tai žmogus, tapęs netikėta „Raptors“ korta serijoje su Milvokio „Bucks“.

Kanados ekipos žaidimą analizuojantis žurnalistas Jasonas Pattas tikina, kad N. Powello žaidimo startiniame penkete atveju, į centro poziciją pasislenka Serge'as Ibaka, o tai Toronto komandai suteikia daugiau mobilumo abiejose aikštelės pusėse.

Taip „Raptors“ tampa vikresne, o keitimasis ginamaisiais jau nebėra toks vangus. Tai svarbu, jei D. Casey tikisi apsiginti nuo visiškai laisvų „Cavaliers“ metimų, kokius čempionai smaigstė pirmajame serijos susitikime. 

„Manau, kad jis turi daug žaisti, – apie N. Powellą TSN radijuje kalbėjo buvęs „Raptors“ puolėjas Luisas Scola. – Esu įsitikinęs, kad „Raptors“ pavojingesnė, kai Normanas aikštėje. Šiai komandai nematau geresnių kelių būti konkurencingais nei su N. Powellu.“

Grąžinti J. Valančiūną į startinį penketą pabandęs D. Casey prie braižymo lentos grįžo jau po pirmųjų serijos rungtynių. Kokie pokyčiai laukia antrajame serijos susitikime? Atsakymai bus pateikti naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį 2 val. Lietuvos laiku.


Šiame straipsnyje: Jonas ValančiūnasNBARaptors

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių