Quantcast

Tarptautinis sezonas krepšininkėms baigėsi

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ baigė tarptautinių varžybų sezoną. Lietuvos vicečempionės (2/5) Rytų Europos moterų krepšinio lygos (EEWBL) pirmenybių trečiajame ture iškovojo vieną pergalę iš dviejų galimų ir neprasibrovė į ketvirtfinalį.

Garliavos sporto arenoje surengtame B grupės trečiajame ture šeimininkės startavo triuškinama pergale 114:28 (26:6, 28:2, 31:13, 29:7) prieš Samsuno „Canik“ (1/5) ekipą. Ši komanda iš Turkijos dalyvauja Europos taurių varžybose, o savo gretose turi visą būrį pajėgių legionierių iš JAV bei Latvijos. Tad, jei į Kauną būtų atvykusi stipriausios sudėties, tikėtina būtų metusi iššūkį visoms ekipoms. Tačiau turkai nusprendė į mažiau svarbias EEWBL pirmenybių kovas atsiųsti dublerių komandą, kuriai atstovavo vien nepatyrusios moksleivės. Šios nė iš tolo neprilygo likusioms dalyvėms.

Tuo tarpu „sirenoms“ iki ketvirtfinalio trūko pergalės prieš „Dynamo“. Ši ekipa atrodė įveikiama, bet tik pirmąjį kėlinį. Susitikimą komandos pradėjo apylygiai, o įpusėjus ketvirčiui „Hoptrans-Sirenų“ deficitas buvo minimalus – 8:9. Tačiau varžovės surengė spurtą 13:6 ir kiek atitrūko – 22:14. Antrajame kėlinyje, po Eglės Malašauskės tolimo metimo, šeimininkių atsilikimas sumažėjo iki 4 taškų – 22:26. Tačiau Rusijos ekipa neatsipalaidavo ir ketvirčio viduryje savo pranašumą padidino iki dviženklio – 35:25. „Hoptrans-Sirenoms“ teko visą kėlinį vytis varžoves ir deficitas jau buvo šoktelėjęs iki 15 taškų.

Po ilgosios pertraukos šeimininkės pradėjo strigti puolime ir atsilikimo prieš lemiamą ketvirtį nesumažino. Prieš paskutinį kėlinį jos atsilikinėjo – 46:62. Lemiamame ketvirtyje vaizdas aikštelėje nesikeitė. Nors garliaviškės ir dėjo visas pastangas, jog sugrąžintų intrigą, tačiau varžovių susikrautas pranašumas leido joms pirmauti – 67:51. Per likusią kėlinio dalį „Hoptrans-Sienoms“ mačo baigties pakeisti nepavyko ir teko pripažinti varžovių pranašumą – 55:81.

„Hoptrans-Sirenoms“ daugiausia taškų pelnė: Ieva Šimkutė 11 (6 atk. kam.), Arina Bilotserkivska 10, Eglė Malašauskė 8 (5 atk. Kam.). „Dynamo”: Jekaterina Riabova 18, Jevgenija Korotygina 14, Albina Razheva, 12, Lindsay Allen 10.

Galutinėje B grupės rikiuotėje bilietais į ketvirtfinalį džiaugėsi: Rygos TTT, per septynis turus nesužinojusi pralaimėjimų kartėlio, „Udominate Basket“ (Švedija) (6 pergalės ir 1 pralaimėjimas), „Dynamo“ (4 ir 3) bei „Piestanske Cajki“ (Slovakija) (4 ir 3).

A grupės nugalėtoja tapo Košicės „Good Angels“ ekipa. Slovakės laimėjo visas 7 rungtynes. Po jų išsirikiavo svečių teisėmis dalyvaujanti Libano komanda – Beiruto „Al-Riyadi“ (5 pergalės ir 2 pralaimėjimai) ir „Lulea Basket“ iš Švedijos (5 ir 2).


Šiame straipsnyje: sirenosEEWBLHoptrans

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių