Quantcast

Sunkus Toronto atsisveikinimas su J. Valančiūnu: mes tavęs pasiilgsime

Jonas Valančiūnas Toronte paliko ryškų pėdsaką, o atsisveikinti su juo panoro ne tik komandos vadovai, krepšininkai ir treneriai, bet ir vietos žurnalistai.

Ilgiausiai „Raptors“ komandoje su J. Valančiūnu rungtyniavo pagrindinis įžaidėjas Kyle'as Lowry. Abu jie Kanados klubą papildė 2012 metais ir iki vakar buvo vieninteliai, ekipoje išlikę tokį ilgą laiką. Iki tol, kai pasirodė žinia apie lietuvio išmainymą į Memfio „Grizzlies“.

„Nežinau kito žmogaus, kuris turėtų tokią didžiulę širdį, taip mylėtų krepšinį ir taip puikiai sugebėtų įsikūnyti į didelio vaiko vaidmenį. Sunku jį prarasti, bet toks yra NBA verslas“, – sakė pagrindinis „Raptors“ įžaidėjas K. Lowry.

J. Valančiūnas Toronte buvo užmezgęs ypatingą ryšį su penkerius metus trenerio asistento pareigas užėmusiu ir praėjusią vasarą vyriausiojo trenerio darbą perėmusiu Nicku Nurse'u. Šis strategas anksčiau net buvo atvykęs į Lietuvą su Jonu padirbėti individualiai.

„Tai buvo sunkus pokalbis. Mes su JV kartu praleidome daug laiko. Pasakiau, kad daugiau nebus kelionių į Lietuvą. Jis man pasakė: „Nagi, vis dar gali atvažiuoti“. Neabejoju, kad draugais išliksime visą gyvenimą. Man jo trūks, man jo jau trūksta“, – kalbėjo „Raptors“ treneris.

Galutinį sprendimą dėl mainų priėmęs „Raptors“ prezidentas Masai Ujiri pripažino, kad perduoti žinią apie mainus nebuvo lengva.

„Tai buvo sunkus skambutis, – praneštą žinią apie mainus J. Valančiūnui apibūdino „Raptors“ prezidentas. – Mes jo pasiilgsime. Tai svarbi, tačiau taip pat ir sunki diena mums. Ši verslo dalis yra sunkiausia. Į Torontą atvykęs Jonas dar buvo vaikas ir mūsų organizacijoje užaugo.“

J. Valančiūnui sėkmės linkėjo ir Toronte su juo dirbę žurnalistai.

„Nėra daug krepšininkų, kuriuos aprašyti buvo įdomiau. Tai puikios sielos žmogus, labai nuoširdus, sumanus ir tiesiog geras vaikinas. Jis Toronte, į kurį 2012 metais atvyko sunkiai kalbėdamas angliškai, užaugo ir kaip krepšininkas, ir kaip žmogus. Sėkmės Memfyje“, – rašė žurnalistas Joshas Lewenbergas.

„Man patiko, kaip J. Valančiūnas reagavo į sunkumus, kaip sugebėjo adaptuoti ir modifikuoti savo žaidimą ir kūną. Tai buvo energingas jaunas vyras, kurio veide visada matydavome šypseną. Sėkmės, JV. Ačiū už viską!“ – pasisakė Leo Rautinis, kurio paskutiniai trys žodžiai buvo parašyti lietuviškai.

Beje, JV jau spėjo pasigesti ir žurnalistai. Praėjusią naktį Fredas VanVleetas pelnė 30 taškų ir pasiekė karjeros rekordą, tačiau rūbinėje nebuvo vyruko, kuris sugebėjo ypatingai įamžinti šiuos momentus.


Šiame straipsnyje: Jonas ValančiūnasNBATorontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gince

Gince portretas
Toks verslas.O mes tarakonai prisitaikom visur.Kai Jonas eis prieš juos.tegul nežliumbe ir nekekia mūsų tarakoną.

ALGIS

ALGIS portretas
Šlykštūs veidmainiai amerikonai ,išmeta kaip musę iš barščių , o paskui neva verkšlena ,

Ziurovas

Ziurovas portretas
Didvyriai kovų nesirenka.Sėkmės Jonai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių