Quantcast

Strigusią rinktinę pažadino M. Kalniečio inicijuotas atviras pokalbis

Iš -21 į +25. Praėjusį ketvirtadienį triuškinamai pralaimėję Prancūzijoje, po penkių dienų lietuviai tiems patiems varžovams su kaupu revanšavosi namie.

Antradienį „Žalgirio“ arenoje Lietuvos nacionalinė komanda 96:71 nugalėjo Prancūzijos krepšininkus ir nutraukė trijų nesėkmių seriją. Tuo pačiu buvo nubrauktas ir praėjusios savaitės pralaimėjimas 77:98.

Tai dar nereiškia, kad viena komanda per mažiau nei savaitę tapo stipriai geresnė, o kita – ženkliai prastesnė. Kaip ir nieko apie ekipų pajėgumus per daug nepasakė ir ta pirmoji tarpusavio dvikova Orleane. 

Visgi tas mačas Prancūzijoje, o tiksliau tai, kas dėjosi po jo, padėjo užgesinti ankstyvos įtampos rinktinėje židinius. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, po turnyro Prancūzijoje rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis sušaukė komandos susirinkimą, kuriame emocingai buvo aiškintasi ir apie žaidimą, ir apie kiekvieno krepšininko bei trenerio indėlį į jį.

Daug kritikos susirinkime teko Donatui Motiejūnui, kurio požiūris tiek treniruotėse, tiek rungtynėse netenkino rinktinės veteranų. Strėlių kliuvo ir Dainiaus Adomaičio asistentams, kurių didesnio indėlio per pirmąsias ketverias draugiškas rungtynes taip pat buvo pasigesta.

Panašu, kad pokalbis padėjo. D. Motiejūnas antradienio mače aikštėje praleido daugiau laiko (20:31) nei per dvejas rungtynes Prancūzijoje ir pelnė 13 taškų bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Jam tai buvo geriausios rungtynės šią vasarą.

„Turėjome pokalbį, visi kalbėjome, visi supranta, ko mes čia atvažiavome, – po vakarykštės dvikovos tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo D. Motiejūnas. – Nebuvo jokių pykčių, bet susėdome, pasišnekėjome ir išsiaiškinome. Toks pašnekesys būna į naudą.“

„BasketNews.lt“ žiniomis, po minėto pokalbio D. Motiejūno energija treniruotėse taip pat buvo visiškai kitokia – tokia, dėl kurios niekam nebekilo klausimų. Galbūt aukštaūgiui reikėjo išgirsti tai, kas buvo kalbama per susirinkimą. Galbūt jam nusiraminti padėjo pelningas kontraktas su Kinijos klubu. Galbūt tos rūdys po ilgo nežaidimo laiko pagaliau pradeda nykti.

O galbūt tai tebuvo tinkamas varžovas, vienintelės rungtynės, ir problemos ilguoju laikotarpiu niekur nedings. Kol kas sunku pasakyti, ar ta viena pergalė ir vienas blykstelėjimas perlauš rinktinės žaidimą į gerąją pusę, tačiau ženklai jau buvo pozityvesni.

D. Motiejūnas šį kartą visą laiką rungtyniavo sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, kurioje jį keitė Mindaugas Kuzminskas. Vienu metu abu aukštaūgiai žaidė ir kartu.

Sėkmingas D. Motiejūno žaidimas leido savoje lengvojo krašto pozicijoje rungtyniauti ir Jonui Mačiuliui, kuris taip pat sužaidė rezultatyviausias rungtynes šią vasarą (15 taškų).

Penki krepšininkai antradienį pelnė dviženklį taškų skaičių, o M. Kuzminskas ir M. Kalnietis greta taškų sėkmingai kūrė progas komandos draugams, dviese atlikdami 16 iš 24 rinktinės rezultatyvių perdavimų.

Tokio potencialo puolime iki tol rinktinė šią vasarą dar nebuvo pademonstravusi.

„Manau, kad bet koks pokalbis komandoje yra atviras ir bet kokiu atveju jis yra teigiamas, – pasakojo M. Kuzminskas. – Ar tai būtų komanda, ar šeima, bet kas – reikia kalbėtis, išsakyti ir nieko nelaikyti užantyje. Tik taip galima išspręsti problemas.“

Panašu, kad ir kas buvo pasakyta susirinkime, tai pasiekė kiekvieno ausis.

„Šiandien žaidėme labiau kaip komanda, buvome užsivedę, supykę, – aiškino D. Motiejūnas. – Man atrodo, gal Prancūzijoje po rungtynių su Kroatija buvome atsipalaidavę. Gal galvojome, kad bus lengvos rungtynės. Daug „gal“, bet faktas, kad tada pralaimėjome 20 taškų, o dabar laimėjome“, – kalbėjo D. Motiejūnas.

Pasirengimo laikotarpis tam ir skirtas, kad kuo daugiau „gal“ būtų panaikinta. Gal tas atviras pokalbis taps lūžiu formuojant šią jauną komandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių