Quantcast

„Sports Illustrated“ reitingas: J. Valančiūnas – 80-as

Didieji JAV sporto tinklalapiai prieš naująjį NBA sezoną sudarinėja krepšininkų reitingus. Tinklalapio „ESPN.com“ pėdomis šį sezoną žengė ir „Sports Illustrated“.

„Sports Illustrated“ jau apžvelgė krepšininkus nuo 100 iki 31 vietos. Šiame intervale atsidūrė ir Jonas Valančiūnas.

Toronto „Raptors“ krepšininkas šimtuke užėmė aštuoniasdešimtą vietą.

„Valančiūnas ne visada minimas perspektyviausių NBA aukštaūgių diskusijose, tačiau faktas, kad jis buvo starto penketo narys komandoje, kuri pernai žaidė atkrintamosiose varžybose, yra unikalus tarp kitų perspektyvių aukštaūgių, – rašo „Sports Illustrated“. – Iš tiesų lietuvis, kuris pernai pagerino savo rodiklius per minutę, praėjusį sezoną buvo vienintelis jaunesnis negu 24 metų krepšininkas, pelnydavęs bent po 10 taškų ir atkovodavęs bent po 8 kamuolius atkrintamųjų lygio komandoje.

Anthony Davisas, Andre Drummondas, DeMarcusas Cousinsas, Gregas Monroe, Derrickas Favorsas ir kiti iš namų stebėjo, kaip „Raptors“ atsidūrė per pergalę nuo konferencijos pusfinalio.

Tai, kad komandoje yra Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas, artimiausiu metu apribos Valančiūno vaidmenį puolime. Jis dar turi pagerinti savo sugebėjimus saugant krepšį ir užimant pozicijas baudos aikštelėje. Tačiau Valančiūnas pagal progresą lenkia beveik visus bendraamžius, o jo senoviniai apgaulingi judesiai ir sugebėjimai po krepšiu tik prideda malonumo stebint jo tobulėjimą.“

„Sports Illustrated“ reitinge Valančiūnas už nugaros paliko Robiną Lopezą (82 vieta), Nikola Vučevičių (89), Andersoną Varejao (97) ir Borisą Diaw (100).

„ESPN.com“ kol kas apžvelgė krepšininkus nuo 376 iki 500 pozicijos ir šiame sąraše lietuvių dar nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių