Quantcast

Skaudus praradimas: L. Lekavičius nežais Europos čempionate

Likus vos savaitei iki Europos čempionato – sukrėtimas Lietuvos rinktinėje. Draugiškose rungtynėse su Islandija traumą patyręs Lukas Lekavičius bus priverstas čempionatą stebėti namuose.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, įžaidėjui diagnozuotas pėdikaulio lūžis, todėl Senojo žemyno pirmenybėse jis rungtyniauti negalės.

Ši netektis reiškia, jog į Senojo žemyno pirmenybes ko gero vyks tik vakar su rinktine atsisveikinęs Adas Juškevičius. Tokį atsarginį scenarijų iškart po rungtynių su islandais patvirtino treneris Dainius Adomaitis.

„Mes kalbėjome apie tai, kad liko dvejos rungtynės ir skelbiame dvyliktuką, bet du žaidėjai, kurie buvo praktiškai su mumis iki pabaigos, jie pirmi sugrįžta, jeigu kažkas atsitinka“, – sakė rinktinės vairininkas.

Draugiško susitikimo antrojo kėlinio pradžioje L. Lekavičius pasiprašė keitimo. Šlubčiodamas jis nuėjo link suolo, o netrukus su gydytoju Vyteniu Trumpicku patraukė į rūbinę.

Po akimirkos grįžęs ant suolo, Lekavičius kūno svoriu tikrino pėdos tvirtumą. Netrukus L. Lekavičius vėl paliko suolą. 17-ąją mačo minutę M. Kalnietį pakeitė nebe L. Lekavičius, o Marius Grigonis.

Antroje mačo pusėje L. Lekavičiaus arenoje nebebuvo – patikrinimui jis buvo išvežtas į ligoninę, kur koja buvo peršviesta. Medikai patvirtino, kad krepšininko trauma yra rimta.

Šią vasarą L. Lekavičius vilkėdamas Lietuvos rinktinės aprangą sužaidė 8 draugiškus mačus, per kuriuos jis vidutiniškai pelnydavo po 6,4 taško, atkovodavo po 2,1 kamuolio bei atlikdavo po 2,4 rezultatyvaus perdavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių