Quantcast

A. Sireikos „sausas“ startas negąsdina: mes statome pastatą iš naujo

  • Teksto dydis:

„Šiaulių“ komanda ruošiasi artimiausioms rungtynėms su „Betsafe–LKL“ čempionais. Sekmadienį šiauliečius priims Kauno „Žalgiris“. Pirmoji šio sezono komandų akistata Šiauliuose baigėsi užtikrinta svečių pergalę 25 taškų persvara, tačiau jų pranašumas išryškėjo tik trečiojo kėlinio viduryje.

Kalbėdamas apie pasiruošimą rungtynėms, „Šiaulių“ komandos treneris Antanas Sireika atkreipė dėmesį, kad komandai reikės ne tik atsilaikyti gynyboje, bet ir primesti rungtynėms savo braižą.

„Mums pirmiausia reikia galvoti, kad mes turime ne tik gintis, bet ir rizikuoti. Kitos komandos įrodo, kad kai rizikuoji, tada ir Fortūna tau šypsosi. Aišku, negalima lėkti kaip akis išdegus, žaisti vienodu tempu ir stiliumi, juk prieš mus stos Eurolygos komanda. Stengiuosi įskiepyti savo žaidėjams, kaip patiems pamatyti varžovų žaidimo pakeitimus ir tai sustabdyti – keistis, kitaip gintis, neleisti įmesti. Aišku, reikia turėti drąsos ir sulaukti Fortūnos šypsnio patiems, nes kitaip prieš tokią komandą bus sunku“, – sakė strategas prisimindamas, pirmąją komandų akistatą, kai trečiajame kėlinyje šiauliečiai nesugebėjo prisitaikyti prie pasikeitusio Kauno komandos žaidimo.

Treneriui pritarė ir gynėjas Evaldas Šaulys. Pasak jo, svarbiausia išvengti klaidų, už kurias žalgiriečiai baudžia skaudžiausiai.

„Kauniečiai visą laiką antroje rungtynių pusėje įjungia aukštesnę pavarą. Po mūsų klaidų aikštelės viduryje ar neatsakingai perdavinėjant kamuolį, jie iškart bėga į greitą puolimą ir renka lengvus taškus. Privalome tai ištaisyti, neskubėti, mažiau klysti puolime ir spėti grįžti į gynybą. Turime atakas rengti taip, kad jos baigtųsi metimais, o ne prarastais kamuoliais aikštės viduryje“, – kalbėjo žaidėjas.

„Žalgirio“ rungtynių grafikas šiuo metu yra labai įtemptas: penktadienį kauniečiai Eurolygos rungtynėse po pratęsimo nusileido „Barselonai“, sekmadienį šalies čempionate jų laukia „Šiauliais“, o kitą savaitę – net du Eurolygos mačai su Rusijos klubais. Tiek A.Sireikos, tiek E.Šaulio nuomone, „Žalgirio“ sudėtyje yra daug lygiaverčių žaidėjų, o jo treneris Šarūnas Jasikevičius moka išsireikalauti iš savo žaidėjų, kad nebūtų jokio atsipalaidavimo. Tačiau ilgas suolelis „Betsafe–LKL“ rungtynėse leidžia kauniečiams pasitaupyti, paskirstyti vienodą krūvį pagrindo krepšininkams, todėl tikėtis žalgiriečių dovanos, tikintis, kad jie koncentruosis tik į Eurolygos rungtynes, negalima.

Paklaustas, ko tikisi iš šią savaitę prie komandos prisijungusio naujojo komandos atakų organizatoriaus Saah Nimley, A.Sireika kalbėjo, kad visų pirma jis tikisi visos komandos pakylėjimo.

„Su juo bus maloniau žaisti visai komandai, nes tai žaidėjas, galintis aštriai pulti prieš agresyvią gynybą, galintis pataikyti, taip pat gerai atlikti perdavimus. Aš matau per treniruotes, kad kiti žaidėjai atgijo jam atvažiavus. Prisiminkime, kaip „Žalgirio“ komandoje atsigavo A.White’as, atvykus D.Waltonui. Jis vėl ėmė skraidyti, nes laiku gaudavo perdavimus. Panašaus poveikio tikiuosi ir iš mūsų naujoko, kad jis pakels kitus“, – kalbėjo strategas.

Su juo bus maloniau žaisti visai komandai, nes tai žaidėjas, galintis aštriai pulti prieš agresyvią gynybą

Teigiamu naujoko indėliu neabejojo ir E.Šaulys. Jo nuomone, naujasis komandos narys turi europinio žaidimo patirties, todėl neturės sunkumų įsilieti į komandą, tačiau „Šiaulių“ snaiperį kiek neramina mažas naujoko ūgis.

„Pažiūrėsim, ar varžovai bandys išnaudoti, tai, kad Saah yra nedidelio ūgio, tačiau ginasi visa komanda, todėl prireikus, mes pasistengsime jam kiek įmanoma padėti. Neabejoju, tą pamatysime jau Kaune, nes Eurolygos kovose L.Westermanas ar M.Grigonis nuolat stengiasi išnaudoti savo ūgio pranašumą. Turime to laukti ir tam pasiruošti“, – tvirtino E.Šaulys.

„Šiauliai“ yra vienintelė komanda lygoje, dar neturinti pergalių. Treneris A.Sireika, kalbėdamas apie tokį komandos startą, teigė, kad panikos dėl rezultatų nėra.

„Aš sakau, kad mes statome pastatą iš naujo ir neturime kreipti dėmesio, kad šiuo mums nėra palankus tvarkaraštis, nes tenka su „Žalgiriu“ kelis sykius sužaisti, ar tai, kad sezono starte, kai žaidėme su savo lygio komandomis, buvo traumuoti svarbūs žmonės. Aš nuolat sakau, kad žaidėjai yra geriečiai, o norėtųsi agresyvesnių, piktesnių, bet dabar tas gerumas praverčia, nes jie supranta situaciją, kad mes visi darome klaidas. Turime ištaisyti paprastus dalykus, kurių trūksta ir galėsime žaisti su bet kokia komanda. Laimėti neleidžia patirties ir užsigūrinimo stoka, o tai yra pataisoma, – optimistiškai nusiteikęs yra strategas. – Aš tikiu jais, jie tiki manimi.“

E.Šaulys išskyrė, kad šiauliečiai beviltiškai pralaimėjo tik dvejas rungtynes, o visas kitas turėjo šansų laimėti. „Visos tos rungtynės rodo, kad tereikia pabaigas geriau sulošti, protingiau, užtikrinčiau, neperskubėti, išlaukti tinkamo momento. Vietoj to, kad protingiau sužaistume, skubame, o varžovai tuo naudojasi ir organizuoja greitas atakas, kaip buvo Alytuje, Kėdainiuose. Mažos persvaros ir parodo, kad nesame tokie blogi, pritrūksta tik šiek tiek sėkmės“, – savo mintimis dalinosi gynėjas.

Su „Žalgiriu“ Kaune „Šiauliai“ žais sekmadienį, lapkričio 18 d. Dvikovos pradžia 17.20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių