Quantcast

Šiandien mūšis su Latvijos lyderiais

Su Latvijos „Ventspils“ krepšininkais šiandien žaisiančiam Klaipėdos „Neptūnui“ tai bus antrasis susitikimas FIBA Čempionų lygos turnyre.

Laukia nuožmus mūšis, kuriame kausis pirmajame ture pergales pasiekę penketukai. Klaipėdiečiai namie po dramatiškos kovos 75:73 palaužė Prancūzijos čempioną Šalono „Elan Shalon“ klubą, o Ventspilio žaidėjai dar mažesniu skirtumu 73:72 nugalėjo ispanus – Tenerifės „Iberostar“ krepšininkus.

„Švyturio“ arenoje 19 val. susirems ne tik kaimyninių šalių komandos, bet ir broliai. „Neptūno“ puolėjas Matas Jucikas laukia atvykstančio Juliaus, atstovaujančio Latvijos uostamiesčio ekipai.

„Džiaugiamės, kad Čempionų lygos turnyre antrą kartą iš eilės žaisime namuose. Kartu tai yra didelė atsakomybė, kadangi reikalinga pergalė. Toks yra šių rungtynių tikslas. Stebint saviems sirgaliams apie kitokį rezultatą net negalime mąstyti“, – pareiškė „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Strategas pabrėžė, kad „Ventspils“ komanda yra pavojingesnė nei praėjusiame turnyre.

„Į latvių ekipą grįžo žinomas treneris Robertas Štelmaheris, kaimynų penketuke žaidžia legionieriai iš Amerikos, Latvijos rinktinės nariai. „Ventspils“ klube propaguojamas komandinis žaidimas. Latviai savo jėgą pademonstravo pirmajame ture, palaužę pajėgią Ispanijos komandą. Tad mūsų laukia sunki kova“, – pastebėjo vairininkas.

Anot K.Maksvyčio, „Neptūno“ Lietuvos krepšinio lygos čempionate Vilniaus „Lietuvos rytui“ neigiamos įtakos neturės, atvirkščiai – žaidėjai bus piktesni, sieks reabilituotis.

„Pralaimėjimas varžybose su vilniečiais mums pasitarnaus geram, savų žiūrovų akivaizdoje norėsime reabilituotis, – tvirtino jis. – Šįkart žaisime namie, o savo arenoje mes kaunamės daug geriau nei išvykose. Tikimės per sezoną tai išgyvendinti: sieksime išgydyti išvykos rungtynių ligą ir stabiliai rungtyniauti tiek namuose, tiek išvykose“, – pastebėjo K.Maksvytis.

Treneris žadėjo suteikti progą žaisti ir jaunajam M.Jucikui.

„Aikštelėje gali įvykti broliukų Jucikų akistata. Teko kalbėti su Matu, abu broliai laukia tų rungtynių ir vienas kitą pašiepia. Julius gerai įsiliejo į „Ventspils“ ekipą ir yra įgavęs trenerio pasitikėjimą. Taigi, bus įdomu“, – akcentavo „Neptūno“ strategas.

Išvakarėse ne visiems krepšininkams reikėjo treniruotis. Tačiau vienas labiausiai patyrusių ir tituluotų „Neptūno“ žaidėjų Renaldas Seibutis pasirinko ne laisvą dieną, o treniruotę.

„Pasirengimas rungtynėms su latviais vyko taip, kaip suplanuota, – pasidžiaugė komandos naujokas Renaldas Seibutis. – Svarbiausia – visi sveiki. Krepšininkai sukaupę daug energijos žaisti ir noro laimėti.  Varžovai šiuo metu pirmauja savo šalies čempionate, turi savo žaidimo stilių. R.Štelmaheris daug metų žaidė Lietuvoje, gerai pažįsta mūsų krepšinį. Rungtynės Vilniuje – istorija. Turime iš pralaimėjimo pasimokyti ir nekartoti klaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių