Quantcast

Šaro perspėjimas prieš finalą: panevėžiečiai šį sezoną mus įveikė jau ne kartą

„Smagu, kad taip žengėme į finalą, bet tikiuosi, kad rytoj galėsime pademonstruoti dar geresnį žaidimą“, - į euforiją nepuolė Šarūnas Jasikevičius. Kauno „Žalgirio“ trenerio budrumo neužliūliavo lengva auklėtinių pergalė Karaliaus Mindaugo "Kidy Tour" taurės pusfinalyje su Prienų-Birštono „Vytauto“ klubu.

Š.Jasikevičius džiaugėsi, kad pusfinalio mače jam pavyko panaudoti daugelį komandos žaidėjų, dažnai kaitaliojant patausoti jų jėgas finalui. Žalgiriečių gretose šeštadienį rungtyniavo visi 12 dvikovai registruotų krepšininkų, kurių tiktai du aikštėje praleido daugiau nei 20 min.

Kauniečiai stebėjo prieš tai vykusias pirmojo pusfinalio rungtynes tarp Utenos „Juventus“ ir Panevėžio „Lietkabelio“, kurį po atkaklaus mūšio laimėjo pastarieji. Paklaustas, kokį įspūdį jam paliko finalo varžovai, treneris atsakė:

„Nemanau, kad pusfinalyje panevėžiečiai žaidė gerai. Jie gali kur kas geriau. Galbūt įtakos turėjo didesnės emocijos, jiems neįprasta salė, neįprastas turnyro formatas. Mes jų tikrąjį lygį žinome. Šį sezoną pralaimėjome dvi iš trijų tarpusavio rungtynių. Tai viską pasako apie šią ekipą“,- pabrėžė Šaras.

„Žalgirio“ trenerio nuomone, kad nepasikartotų iki šiol nesėkmingai susiklosčiusių rungtynių su panevėžiečiais scenarijus, jo auklėtiniai turi nenusileisti varžovams fizine jėga, nevengti kontakto, susidūrimų. Taip pat labai svarbu, kai kuriems oponentams sužaidus negarbingai, neleisti šiems epizodams išmušti iš psichologinės pusiausvyros, o tai nutiko ankstesniuose mačuose su „Lietkabeliu“.

Pasiteiravus, ar jo ekipos neužliūliuos tokia lengva pergalė pusfinalyje, Š.Jasikevičius atkirto:

„Jei jau prieš finalą būtume užliūliuoti, tai tada tikrai galima būtų sakyti, kad komanda turi problemų. Bet aš tikiuosi, kad mes būsime nusiteikę tinkamai“.

Tuo tarpu „Vytauto“ vairininkas Virginijus Šeškus pripažino, jog jo ekipai vien patekimas į finalo ketvertą – nemenkas pasiekimas, nes aplenkta ne viena pajėgi komanda. Už šio etapo borto liko ir šalies vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“, ir bronzos medalio laimėtojas Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Prieniškiai turnyre žaidė toli gražu ne stipriausios sudėties, nes jų gretas išretino traumos.

„Vistiek važiavome kautis. Pradžioje tai pavyko, bet paskui „Žalgiris“ įrodė, kad nėra nusiteikęs tąsytis iki paskutinių minučių. Pabaigoje, matyt, ir mes patys su tuo susitaikėme“, - aiškino V.Šeškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių