Quantcast

Šaras neslėpė apmaudo: kai kuriais žaidėjais seniai nebuvau taip nusivylęs

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius po nesėkmės 86:93 Bamberge neslėpė, kad liko nusivylęs savo kai kuriais auklėtiniais.

Labiausiai treneriui nepatiko tai, kad jo kariauna oponentams ir vėl nusileido kovingumu. „Jeigu „Žalgiris“ nusileidžia noru Eurolygoje, tai pralaimėsime 95 proc. rungtynių. Išvykoje pralaimėsime beveik viską“, – žinutę siuntė Šaras.

– Kas šiandien nepavyko?
– Visų pirma, tai buvo vienas iš pralaimėjimų, kuomet jauti, kad varžovas labiau nori laimėti. Jie labiau stengėsi ir labiau norėjo kovoti. Nežinau detalių apie jų žaidybinį planą, bet mes savojo tikrai nepildėme ir pažeidinėjome komandines taisykles. Manau, kad nesulaukėme pagalbos iš labai daug žaidėjų. Jeigu įprastai kažkas nesužaidžia vienoje pozicijoje, tai šįkart nesužaidė daugumos pozicijų žaidėjai. Nesuradome aikštės generolo ir tų žmonių, kurie kovotų ir parodytų širdį. Bandžiau tai per pertrauką pasakyti. Iki pertraukos laikėmės dėl Artūro Milaknio tritaškių ir kai kurių „Brose“ neišnaudotų gerų pozicijų. Taip žaisdamas per 40 minučių tikrai pralaimėsi. Labai liūdna, nes kita komanda norėjo daugiau. Jeigu „Žalgiris“ nusileidžia noru Eurolygoje, tai pralaimėsime 95 proc. rungtynių. Išvykoje pralaimėsime beveik viską. Mums nėra kito kelio. Prasidėjus antrajam ratui neatpažįstu savo komandos.

– Kas tai lemia, kad neatpažįstate komandos? Turbūt pokalbiai vyksta.
– Nežinau, žmogui į širdį neįlįsi. Pastarąsias dvi savaites pokalbių buvo labai daug, ir su tais krepšininkais, kuriems nelabai sekasi. Labai gerai, kad turėjome treniruočių, kiekvieną savaitę po tris dienas pratyboms. Yra sunku ir turi būti sukrutimas. Neturiu problemų pralaimėti, nesu didelis rezultatistas, bet sportininkui blogiausia yra pralaimėti nusileidžiant noru.

Labai liūdnas vakaras dėl pagarbos vienas kitam ir pagarbos komandinėms taisyklėms krepšinio atžvilgiu.

– Paulius Jankūnas surinko 5 pražangas. Kiek jo netektis atsiliepė?
– Tai vienas iš faktorių. Paulius yra mūsų vedlys, Kevinas ir Edgaras taip pat. Nemanau, kad iš jų trijų turėjome nors vieną išryškintą vedlį. Buvome absoliučiai be galvos. Tikrai nustebino. Labai liūdnas vakaras dėl pagarbos vienas kitam ir pagarbos komandinėms taisyklėms krepšinio atžvilgiu.

– 93 praleisti taškai. Kur pradėjo griūti gynyba?
– Jos nebuvo ir pirmoje pusėje. Tuomet teko panaudoti keturis centrus ir nė vienas negalėjo atkirsti Dejano Musli nuo kamuolio. Jis kartais nepataikydavo iš po krepšio. Lygiai tas pats su Rubinu. Jie nepataikydami dominavo, turėjo 22 taškus ir 7 kamuolius pirmoje pusėje. O mes laikėmės ant Milaknio tritaškių, ant jo kuriamų situacijų. Taip negali traukti 40 minučių. Tikrai esu labai nusivylęs kai kuriais žaidėjais. Taip jau seniai nebuvo. Jie turi kovotojų savybių, bet kai kurių dalykų šiandien nemačiau. 

– Ar Beno Udrihas gynyboje yra silpnoji vieta?
– Nemanau, jis tiesiog nėra įsisavinęs taisyklių. Dabar jam labai sunku, nes dabar, sausio ir vasario mėnesį, kiekvienos rungtynės mums yra finalo lygio. Nežaidus 6-7 mėnesius yra sunku. „Žalgiris“ nėra vieno žmogaus komanda. Sakiau, kad jis nėra kažkoks gelbėtojas. Beno su kiekviena diena labiau padės, bet mes dar kalbame apie 10 žaidėjų. Jeigu Jankūnas ar Kevinas nesužaidžia, tai kur dar 9, kur dar 10 žaidėjų? Mes tuo stiprūs, bet ne šiuo periodu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

investuokit i kitus sportus irgi

investuokit i kitus sportus irgi portretas
bl uzdirba kosminius pinigus del to ir nesistengia. perpus sumazintu visvien belekiek uzdirbtu. laksto su audi rs modeliais tai nebera ko siekti. a*ujeline balvonai

Kur ta "garsioji" vadyba....

Kur ta "garsioji" vadyba.... portretas
Kas vertė pasiimti tokius menkus žaidėjukus kaip tamponą, davies. kavaliauskas pasiekė javtoko lygį, ne tik kad neįmeta, bet ir nesugauna elementaraus perdavimo. Kuo greičiau reikia išvyti prancūziškąjį tamponą, vietoj jo paimti kad ir latvį iš Lietkabelio. Ko verta Žalgirio vadyba, kad nesugebėjo išsaugoti Gudaičio, Echodo.

Reksnys

Reksnys portretas
treneris kaltas ,kad rekia ant zaideju- antras pachieska is Alytaus! Nuo Valensijos 100% pasikraus Zalgirys, ka tuomet pasakys Saras?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių