Quantcast

S. Jovaiša: R. Kurtinaitis rungtynių dieną neplaudavo mašinos

  • Teksto dydis:

Liko vos dvi dienos iki Europos krepšinio čempionato starto. Nors Lietuvos grupėje intrigos dėl pirmosios vietos gali ir nebūti, tačiau bus begalė kitų intrigų, kurių laukiame su nekantrumu.

Esame girdėję apie įvairius krepšininkų prietarus. Na kad ir nesiskusti prieš svarbias dvikovas. Jei Lietuva keliaus iki finalo, tuomet tikėtina išvysti Paulių Jankūną su visą Lietuvą sužavėjusiais ūsais.

Pergalės atveju vyrai gali eiti dar toliau. Prisiminkime, kuomet Kauno „Žalgiris“ laimėjo Eurolygą, nemaža dalis krepšininkų į Lietuvą grįžo trumpesnėmis šukuosenomis nei išvyko. Šiuo atveju visų žvilgsniai turėtų krypti į Antaną Kavaliauską. Ar atsimenate kaip šis vyrukas atrodo be barzdos?

Ankstesniais laikais prietarų taip pat netrūko. Visų pirma, Rimui Kurtinaičiui bei Vladui Garastui.

„Negaliu pasakyti, kuriuo metu tų prietarų daugiau. Anksčiau būdavo mada lipti tik viena koja iš lovos, nesiskusti ir nekirpti nagų. R.Kurtinaitis rungtynių dieną neplaudavo mašinos, o V.Garastas, kol laimėdavome, niekada nekeisdavo aprangos. Tai kartais padarydavome taip, kad treneris tų pačių marškinių nekeisdavo labai ilgai“, - juokėsi legendinis krepšininkas Sergejus Jovaiša, pridūręs, kad dabar krepšininkai keistais dalykais moka save labiau motyvuoti nei anksčiau.

„Pamenu, kai po Seulo olimpiados, pažymėdamas pergalę, R.Kurtinaitis nusiskuto ūsus. Po „Žalgirio“ pergalių kažkaip tokių tradicijų neturėjome“, - dėstė S.Jovaiša.

O kaip būtų, jeigu dabar A.Kavaliauskas rūbinėje ištartų: „Jei laimime, nusiskutu barzdą“? Arba Jonas Valančiūnas čempionų sutikimo šventėje pažadėtų sušokti „Bitute pilkoji“? O dar geriau, kad P.Jankūnas pažadėtų susigrąžintų jam trumpą šlovę garantavusius ūsus?

Į šį žaidimą įsitraukė netgi lažybų bendrovės, kurios už Pauliaus ūsų atsiauginimą ir Antano barzdos nukirpimą siūlo 5000 kartų padidinti savo turimą sumą.

Intrigos aikštėje

Grupėje teks žaisti su Estijos, Latvijos, Čekijos, Belgijos ir Ukrainos krepšininkais. Jei žiūrėsime į komandų sudėtis, nepanašu, kad kuri nors ekipa galėtų mesti rimtesnį iššūkį Lietuvos rinktinei. Jei žiūrėsime į komandų pavadinimus – latviai visada gali. Nesvarbu kas tai, ar Europos krepšinio čempionatas, ar bulkučių kepimo varžybos, Lietuvos ir Latvijos dvikovos visada principinės. Be to, latviai ne kartą jau įrodė, kad žaisti prieš Lietuvą jie moka. Ką gi, įveikiam latvius ir finišuojam grupėje su penkiomis pergalėmis, arba praleidžiame nuo latvių 15 tritaškių per rungtynes, eilinį sprigtą, vainikų prie ambasados ir keliaujam toliau.

Broliškas pasistumdymas ar net muštynės rungtynių metu? Kažkur matyta ar ne? Tad laukiame ir techninių pražangų. Sakote, Jonas Mačiulis kandidatas numeris 1? O gal jo bendravardis generolas Kazlauskas?

Ką dar įdomaus galima nuveikti per grupės etapą? Per pastaruosius du Europos čempionatus, tik du kartus buvo pelnyta 100 ir daugiau taškų. Lietuvoje mūsiškiai tiek atseikėjo serbams, o Prancūzai praėjusiame čempionate daugiau nei šimtą sumetė latviams. Vėl žiūrime į grupę, kurioje teks žaisti. Atseikėti šimtą varžovams šansų yra, o padaryti tai galima net ne kartą. Tad kaip spuoguoti abiturientai laukiame šimtukų.

Ir nors Jonas Kazlauskas pripažino, kad namų darbai iki galo neparuošti, tačiau šis egzaminas neatrodo labai jau sudėtingas. Jei tinkamai išsimiegosime prieš jį, šimtukų bus.

Šimtukams pasiekti reikės ir stropiausių mokinių. Kadangi tokioje grupėje aukščiausios pavaros įjungti nereikės, tad lyderiai visų savo minučių žaisti neturėtų. Tai leidžia manyti, kad puikų šansą pasireikšti turės debiutantai. Ar vienas iš jų taps rezultatyviausiu Lietuvos rinktinės žaidėju po pirmojo etapo? Artūras Milaknis tokioje grupėje gali drąsiai rinkti po 20 taškų. Deivido Gailiaus žudiko instinktas, kuomet bus jo diena, leidžia mesti ir po 30 taškų.

Lukas Lekavičius turėtų būti taip pat aktyvus, o vis dar barzdotasis A.Kavaliauskas aikštėje tikrai nebus Kalėdų seneliu ir varžovai iš jo labiau turėtų tikėtis triuškinamų dėjimų, nei dovanų. Domantas Sabonis taip pat mielai pasimėgaus pelnomais taškais. Jei ne taškais, tai bent atkovotais kamuoliais, kuriuos renka kaip grybus po lietaus. Galbūt vienas iš paminėtų žaidėjų taps rezultatyviausiu Lietuvos rinktinėje po grupės etapo? O kodėl gi ne?

Beje, nepamirškime ir Roberto Javtoko. Jei viskas grupės etape klostysis sėkmingai, galbūt išvysime ir šio krepšininko nors vieną tolimą metimą?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių