Quantcast

Š. Jasikevičius: varžovams jaučiame didžiulę pagarbą, bet nusileisti neketiname

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos ketvirtfinalio seriją namuose pradėjo pergale, o po pergalės prieš „Olympiakos“ kauniečiai jau pirmauja 2-1. Po šio mačo Šarūnas Jasikevičius dėkoja ir savo auklėtiniams, ir sirgaliams.

„Tikrai noriu pasveikinti vyrus už tokį atsidavimą. Taip pat žiūrovus su pergale. Norime jiems padėkoti už puikią atmosferą, vyrai tai jautė ir jiems tai buvo postūmis į priekį.

Yra aibė dalykų, kur mes nebuvome labai geri. Emocijos paveikė žaidėjus. Pasisekė, kad „Olympiakos“ nepataikė. Ketvirtadienį bandysime laimėti, bet tokios rungtynės yra svarbiausios, nes varžovai aibę kartų yra buvę tokioje situacijoje. Mes jiems jaučiame didžiulę pagarbą, bet nusileisti neketiname“, – apie rungtynes kalbėjo Jasikevičius.

– Ar kitose rungtynėse svarbiausia bus psichologija?

– Tų momentų yra tiek daug, kad galime kalbėti visą naktį. Taip, psichologija bus labai svarbi. Iš šiandienos rungtynių galime pasimokyti, nes varžovai mus iškart nubausdavome. Pagerinome žaidimą su situacija, kuomet keičiasi visi „Olympiakos“ krepšininkai. Mes turime žaisti žymiai geriau. Tikiuosi, kad tai vyrai supras.

– Trečiajame kėlinyje 9 taškus iš eilės pelnė Jankūnas.

– Buvo akcentuojama, nes tuo metu buvo geras penketas mums išbandyti tokią situaciją. Nenustoju didžiuotis Pauliumi. Jis rungtynių pradžioje turėjo aibę gerų progų, bet jis nemetė, kad tik komandos draugui būtų gavęs dar geresnį metimą. Jis nepanikavo, kad Pirėjuje nepelnė taškų.

– Atrodo, kad komanda ieškodavo ne geriausio, o tobuliausio varianto?

– Ypač tai buvo iš Pauliaus pusės. Mes iškart turėdavo problemų, jeigu ataką baigdavome pirmuoju variantu.

– Kaip pavyko pristabdyti Spanoulį?

– Spanoulis žaidžia fantastinę seriją. Šiandien jam su metimais nepasisekė, bet po to jis iškart veržėsi po krepšiu. Kažkur mums pasisekė, kad jis prametė metimų iš po krepšio. Ketvirtadienį viskas prasidės nuo nulio. Reikia tokio pačio atsidavimo, tik reikia žaisti su daugiau galvos. Varžovai bus geresni, turime būti ir mes.

– Kevinas pradžioje kiek prasčiau atrodė ir jį pakeitėte Udrihu. Ar jis sutvarkė situaciją?

– Kevinui nėra lengva. Jis yra fantastiškas metikas. Šiandien labiausiai bijojau, kad žaidėjai puls rungtyniauti po vieną. Ir momentais tai buvo. Galbūt iš to pasimokysime. Vėliau Kevinas nurimo ir puikiai vedė į priekį.

– Ar galima sakyti, kad „Žalgiris“ gali gyventi be didelio Ulanovo indėlio puolime?

– Edgaras turi išmokti padėti savo variantais, susirasti savo šansų. Krepšininkams yra svarbu įmesti taškų. Pauliaus Jankūno variantas po Pirėjaus išlikti kantriam.

– Kiek esate patenkintas Beno žaidimu?

– Jis dvejas iš trejų rungtynių žaidė gerai. Čia yra serija ir jeigu vienas žaidėjas rungtyniaus 30 minučių. Jeigu kažkas nesužaidžia, tai mes negalime laukti. Stengiamės žaisti su tais, kurie yra formoje, kurie geriausiai jaučiasi.

– Ar per tas dvi dienas visa komanda bus kartu?

– Šiandien važiuosime į namus. Rytoj pasimatysime viešbutyje ir toliau sportuosime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių