Quantcast

Š. Jasikevičius gyrė ekipos kovingumą, D. Adomaitis skaičiavo jėgų likučius

Klaipėdos „Neptūno“ jėgos nėra begalinės, o „Žalgiris“ dar turi atsargų. Tokios išvados priėjo  Kauno ir Klaipėdos komandų atstovai, po trečiųjų „Tete-a-Tete Casino-LKL“ finalo serijos rungtynių.

Žalgiriečiai namuose 78:54 nušlavė svečius iš uostamiesčio ir serijoje iki 4 pergalių ėmė pirmauti 2:1.„Pralaimėjimą lėmė kelios mūsų bėdos. Negalime finale po kelių nepataikytų gerų metimų po to abejoti savo sprendimais. Mes, tuo tarpu, pradėjome ieškoti kažkokių kitų žaidimo variantų. Žalgiriečiai tuo pasinaudojo, - liūdnai šnekėjo „Neptūno“ vairininkas Dainius Adomaitis. - Pradėjome klysti, sprendimai buvo blogi. Kauniečiai pelnė 23 taškus po mūsų klaidų. Pridėkite dar 9 vadinamojo antrojo šanso taškus. Tai ir sudaro skirtumą. Žalgiriečių fizinė kova išmušė mus iš vėžių“.

D.Adomaitis negalėjo konkrečiai paaiškinti, kodėl finalo serijos rungtynės klostosi taip skirtingai.

„Negaliu tiksliai atsakyti. Gal namų aikštės pranašumas ir yra tas pagrindinis skirtumas. Klaipėdoje mūsų enerija buvo geresnė nei šiandien. Tuo tarpu žalgiriečiai buvo tokie agresyvūs, kaip ir pirmosiose rungtynėse. Tarkime, Klaipėdoje rungtynes pradėjome taikliais metimais, o Kaune Travisas Baderis ir Vytautas Šarakauskas drauge nepataikė penkių tritaškių iš dėkingų padėčių. Tie taiklūs metimai galėjo viską pakeisti“, - svarstė treneris.

Paklaustas, ar jo komandos lyderiams jau ima stigti jėgų, D.Adomaitis neslėpė:

„Visko gali būti, nes artėja sezono pabaiga. Mūsų forma buvo ruošiama ankstesniems etapams. Dabar einame į priekį iš likusių jėgų. Sunku pasakyti, kiek dar jų liko“.

Tuo tarpu nugalėtojų komandos vairininką Šarūną Jasikevičių ypač nudžiugino pavyzdinis ekipos psichologinis nusiteikimas, kurio jis itin pasigedo prieš tai triuškinamai pralaimėtoje akistatoje uostamiestyje.

- Kaip vertinate rungtynes?

- Po prasto mačo Klaipėdoje buvo labai svarbu sužaisti solidų mačą. Tą mes ir padarėme. Bet reikia suprasti, kad laimi 20 ar pralaimi 20 taškų, serijoje keičiasi tik vienas skaičius. Tačiau man dar svarbesnė yra žaidėjų reakcija. Ji buvo aukščiausio lygio.

– Ar toks „Žalgiris“, kokį matėte, jus tenkino?

– Visada norime žaisti kietai ir nebijoti kontakto. Šiandien tai pavyko. Tačiau šiai dienai dar tik išsaugojome namų aikštės pranašumą.

– „Neptūnas“ suklydo 18 kartų, o „Žalgiris“ – tik 6. Ar tai buvo lemiamas pergalės faktorius?

– Būtent. Viskas susidėjo. Kai atsiduodi gynyboje, tai ir puolime žymiai lengviau. Tai – kaip taisyklė. Galbūt ne visada pavyks išlaikyti tokį mažą klaidų skaičių. Bet svarbiausia, kad žaidėjai būtų atsidavę gynybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sens

sens portretas
Adomaitis nesugebėjo pasiruošti šiam mačui, tai ir visa bėda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių