Quantcast

Š. Jasikevičius: mums šioje serijoje svarbiau ne pergalės, o žaidimo kokybė

Kauno „Žalgirio“ komanda tiesiausiu keliu pateko į „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pusfinalį, tačiau dėl 3-0 laimėtos serijos prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ Šarūnas Jasikevičius nėra patenkintas – jam svarbiausia buvo demonstruojamas komandos žaidimas.

„Mums šioje serijoje svarbiau ne pergalės, o žaidimo kokybė, – teigė Jasikevičius. – Pirmąsias serijos rungtynes ir dalį antro mačo sužaidėme visai gerai, bet per daug leidome pelnyti lengvų taškų ir pernelyg dažnai nesilaikėme žaidimo plano.“

Trečiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse kauniečiai startavo itin prastai. Jie per pirmąsias 10 minučių varžovams leido pelnyti 30 taškų ir sužaidė prasčiausią pirmąjį kėlinį gynyboje šio sezono LKL pirmenybėse. Prieš tai pirmajame kėlinyje į kauniečių krepšį daugiausiai taškų buvo įmetę „Šiauliai“ (26).

„Manau, kad šiandien rungtynės nelabai pavyko. Pradėjome labai prastai, o pozityvumo yra tik tiek, kad laimėjome. Per kelias minutes praleidome 14 taškų, tai parodė, kad išėjome netinkamai nusiteikę. Nėra lengva, kai serijoje pirmauji 2-0, bet tai tik pasiaiškinimas ir visada reikia žaisti maksimaliai. Šiandien tai pavyko ne visada“, – apie rungtynes kalbėjo treneris.

Pusfinalyje „Žalgiris“ susitiks su Prienų-Birštono „Vytautu“ arba Utenos „Juventus“ komanda. Šiuo metu Utenos klubas serijoje pirmauja 2-1.

„Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius po pralaimėtos serijos pažymėjo, kad jam patiko paskutinės rungtynėse, kuriose, jo nuomone, Pasvalio ekipa nusipelnė laimėti.

„Jeigu mes šiandien pirmautume 2-0, tai turbūt mes vis tiek netaptume favoritais.

„Žalgiris“ tikrai žaidžia gerai ir palinkėsiu jiems atsidurti ten, kur jie nori būti. Mes tikrai žaidėme laisvai, man ypač patiko pirmoje mačo pusė. Neturiu priekaištų komandai. Visi buvo kartu, išliko ramūs net ir tada, kai to nereikėjo. Man rungtynės šiandien patiko. Mes šiandien atvažiavome laimėti ir manau, kad to nusipelnėme“, – kalbėjo Šernius.

Strategas taip pat įvertino komandos sezoną. Ji reguliariame sezone užėmė aštuntąją vietą ir pateko į atkrintamąsias varžybas, tačiau jau pirmajame etape krito prieš „Žalgiriį“.

„Minimalus uždavinys įvykdytas – patekome į atkrintamąsias varžybas. Aišku, šiemet LKL buvo nelengva. Buvome verti daugiau, bet kartais krepšinis toks yra – daug dalykų tu negali koreguoti ir jeigu neturi sėkmės, tai sezonas būna toks, koks buvo dabar.

Mums sutrukdė traumos, daug rungtynių pralaimėjome pabaigoje. Sezono pradžioje neteisingai pasirinkome žaidėjus. Mes įsivažiavome per vėlai, kad pasiektume pakankamai pergalių bei nesusitiktume su „Žalgiriu“ arba Vilniaus „Lietuvos rytu“. Susitikus su jais – nelengvas kąsnelis“, – teigė treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių