Quantcast

Š. Jasikevičius – apie netikras piršlybas su „Barcelona“

Šarūnas Jasikevičius pamažu perima Kauno „Žalgirio“ ekipos vadžias. Kaunietis nuo antradienio jau visavertiškai diriguos savo auklėtiniams, kol kas labiausiai klausantiems fizinio rengimo trenerių nurodymų.

Šarūnui Jasikevičiui sulaukus 40-ies dar yra ko siekti. Kauno „Žalgirio“ ekipą ateinančio sezono egzaminams rengiantis vairininko laukia kova ir vietiniame, ir užsienio fronte. Bene pagrindinis ateinančio sezono iššūkis – kova dėl išlikimo pasikeitusiame Eurolygos turnyre. Naujo formato varžybose kauniečiai, be kitų elitinių varžovų, susidurs ir su tituluotu Ispanijos superklubu „Barcelona“. Kaip tik ši komanda prieš sezoną svarstė galimybę pasikviesti buvusį savo įžaidėją, kad pakeistų Xavi Pascualį. Pastarasis specialistas „Barca“ kolektyvui dirigavo net aštuonerius pastaruosius metus.

„Š.Jasikevičius – naujasis „Barcelona“ treneris“, „Šaras beveik susitarė su „Barcelona“. Tokiomis ir panašiomis antraštėmis dar birželį mirgėjo Lietuvos internetinė žiniasklaida. Tačiau šios žinios neatitiko tikrovės.

Pirmadienį per „Žalgirio“ treniruotę Nemuno saloje Š.Jasikevičius pripažino kalbėjęsis su „Barcelona“ vadovais, tačiau apie jokią sutartį konkrečios kalbos nebuvę.

„Aš suprantu, jūs, jauni žurnalistai, norite pasirodyti, lenktyniaujate kuris pirmas praneš kažką svarbaus. Tačiau tai neatspindi realybės“, - sakė Š.Jasikevičius.

– Šarūnai kokia buvo situacija su „Barcelona“, nes birželio pabaigoje buvo pranešimų, kad jūs susitarėte su katalonais, o vėliau viskas nutrūko.

– Tiek rimtai, kiek buvo rašyta, derybos pažengę nebuvo. Buvo vienas rimtas pokalbis su jais ir vėliau supratau, kad geriau man likti čia. Paskui dar prisidėjo kiti faktoriai, kurie užkirto kelią galutinai, bet niekada nebuvo viskas nukeliavę iki galo.

- Ar esate patenkintas „Žalgirio“ komplektacija?

- Pagal galimybes daugiau nieko prašyti negalėjome. Dar daugiau – jeigu vasaros pradžioje būtų pasakę, kad turėsime tokią sudėtį, būčiau iš vis labai patenkintas. Dėliojome žaidėjus vieną prie kito ir viskas pavyko visai neblogai. Šiai dienai komanda yra gera „ant popieriaus“, bet situacijų būna įvairių. Būna, kad vieni žaidėjai pritampa, atsiskleidžia, susigyvena, kiti – ne. Laukiame gerų momentų ir kuo mažiau blogų

– Vis dėlto ekipai reikės laiko, kad susistyguotų?

– Kasmet yra tas pats. Vis dėlto esame labai patenkinti, nes pagal informaciją surinkti labai geri žmonės ir pagal jų charakterius. Malonu su tokiais dirbti ir tikiuosi, kad taip bus toliau.

– Ar šią vasarą pagrindinė užduotis buvo įsigyti snaiperių?

– Pernai pataikymas mūsų buvo vienas silpniausių dalykų, todėl dabar turime Artūrą Milaknį, Keviną Pangosą ir Leo Westermanną, kuris taip pat gali pataikyti.

- Kokį vaidmenį šį sezoną vaidins ekipoje likęs Brockas Motumas?

- Tokį pat kaip ir pernai – pagrindinė užduotis suteikti atokvėpio Pauliui Jankūnui. Duok Dieve, kad Motumas pradėtų pataikyti. Antras sezonas jam turėtų būti lengvesnis, nes jau pirmojo pabaigoje jis žaidė kur kas geriau nei pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių