Quantcast

Š. Jasikevičius – apie Milano lietuvius ir išsiskiriančius gynėjus

Trečiadienį ryte Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvyko į Milaną, kuriame ketvirtadienį susikaus su vietos „AX Armani Echange“ ekipa, savo sudėtyje turinčia Mantą Kalnietį ir Artūrą Gudaitį.

Prieš šią išvyką „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius pasidalino mintimis apie varžovų komandos lietuvius bei išskyrė ekipos vedlius gynėjus.

Rezultatyviausiai žaidžia po 14 taškų renkantis 191 cm ūgio Andrew Goudelockas, po 12,2 taško prideda Gudaitis ir Dairis Bertans, 12 surenka Vladimiras Micovas, 10,6 taško pelno ir 5,4 rezultatyvaus perdavimo atlieka Jordanas Theodore’as.

Tuo metu nuo suolo kylantis M. Kalnietis renka po 6,8 taško ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

– Kokios mintys apie Milano komandą? – žurnalistai oro uoste paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Kaip ir eilė varžovų, šie irgi yra labai talentingi. Viskas laikosi ant gynėjų, o jeigu jie nesumeta metimų, tai juos susirenka A. Gudaitis su Tarčevskis. Komanda turi didžiulį potencialą, tačiau jai aiškiai trūksta laiko. Matosi, kad tai nauja komanda, naujas treneris ir jiems reikia laiko, kad perprastų sistemą. Ir, aišku, jie turėjo sunkų tvarkaraštį, kaip ir mes. Rungtynės bus labai svarbios ir stengsimės laimėti bei gerinti žaidimą.

– Pagal gynybą Milano komanda yra prasčiausia Eurolygoje.

– Nežinau, ar reikėtų kalbėti apie gynybą, nes ir mes neblizgame. Kaip ir visada, važiuojant į išvykas, tuos varžovų skaičius reikia sumažinti. Kol kas pavyko tik Barselonoje. Norint laimėti išvykoje, maksimaliai galime leisti varžovams pelnyti 75-80 taškų. Eilėje rungtynių tai mums nepavyko ir mes pralaimime.

– Kaip pasikeitė atsinaujinusios Milano komandos žaidimas?

– Tai visai nauja komanda, pasikeitė iš pagrindų. Žaidimas laikosi ant gynėjų. Praėjusiais metais pirmąsias 5 minutes jie daug kamuolių mesdavo Miroslavui Raduljicai, o šiais metais viskas kitaip, viską valdo Theodore’as su Goudelocku, nuo suolo išeina Dairis Bertans ir M. Kalnietis, kurie bando kurti žaidimą. Jie nuolat žaidžia du prieš du, todėl tiek taškų atitenka Tarčevskiui ir A. Gudaičiui.

– Kokį vaidmenį turi M. Kalnietis?

– Jis išeina nuo suolo ir visada duoda energijos bei žaidžia savo žaidimą – dažnai atlieka derinį du prieš du, bando komandai duoti ramybės. Tai Eurolygos veteranas, turi daug patirties ir jo rolė yra svarbi.

– Milano komandoje apstu pajėgių gynėjų, bet jie dar kviečiasi Curtisą Jerrelsą. Ką apie tai manote?

– Čia ne mano dirva. Aišku, tų gynėjų tikrai daug, bet iš kitos pusės – tai žaidėjas, kuris yra turėjęs gerų momentų su šiuo treneriu, todėl Pianigiani juo pasitiki. Pernai jie kartu laimėjo Izraelio čempionatą, tad logikos tikrai yra.

– Iš aukštų žmonių pagal statistiką išsiskiria tik A. Gudaitis. Kokį įspūdį palieka jo žaidimas?

– Ir Tarčevskis, ir A. Gudaitis žino savo rolę bei daug dirba po lenta. Gynyboje jie yra du labai aukšti, modernūs bei atletiški penktieji numeriai. Kai tiek daug dėmesio gynėjams, natūralu, kad ir jie susikuria savo progas. 

– A. Gudaitį du sezonus matėte „Lietuvos ryte“. Kuo dabar jo vaidmuo skiriasi Milane?

– Sugrįšiu prie to paties – kai gynėjams tiek dėmesio, aukštaūgiams yra daugiau laisvės. Mes irgi negalvojame ruoštis jų centravimui, nes jie to nedaro. Žinau, kad jie kažkiek mus nubaus, kadangi mes, kaip ir visos komandos, orientuosimės į Goudelocką, Theodore’ą, Kalnietį, Bertanį ir Micovą.

– Ar visi krepšininkai yra pasiruošę žaisti?

– Taip, Dee Bostas jau treniravosi dvi dienas ir šiek tiek rungtyniavo su „Neptūnu“. Situacija tokia, kad tikėsimės, jog jis kasdien įgaus geresnę fizinę ir žaidimo formą. Būtent to jam ir trūksta.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

GEDAS

GEDAS portretas
JAUCIU DAUGELIS, MANE SUKRITIKUOS.BET , APZAIDIMAS ZAIDEJO ,TAI VERPSTE,APGAULINGAS KAIRES AR DESNES RANKOS,JUDESYS. M. PAULAUSKO IMITACIJA METIMUI..... KOVINGUMAS, ZAIDIMAS IKI GALO RUNGTYNIU.AS JUOS ,T,Y. NESUPRANTANCIUS,EGZAMINUOCIAU 24 VAL BE POILSIO. REIK TURET SMEGENU, ZAIDIMUI..... TRENERIUI ISTVERMES
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių