Quantcast

Š. Jasikevičius apie A. Milaknį: jis turi teisę pramesti tiek metimų, kiek nori

Kauno „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis LKL pusfinalio serijoje su Klaipėdos „Neptūnu“ strigo pirmose trejose rungtynėse ir buvo pataikęs vos 3 tritaškius iš 17. Ketvirtajame mače iššovęs A. Milaknis įsūdė 5 tritaškius iš 8 ir garsiai priminė apie save.

Po pergalingų rungtynių 69:53 „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius akcentavo, kad jo komandos metikas gali pramesti tiek metimų, kiek jis nori.

„Kai pataiko kai kurie mūsų metikai, tai tampa labai svarbu. A. Milaknis yra patyręs žaidėjas. Iš kitos pusės, jis žmogus, jis turi teisę pramesti kiek nori. Krepšininkai neturi teisės nekovoti ir neatlikti žaidybinio plano bei daryti psichologines klaidas. Trečiajame kėlinyje Artūras nepadarė nė vienos psichologinės klaidos ir tie metimai pabiro“, – po rungtynių kalbėjo treneris.

Po pirmosios pergalės šioje serijoje Klaipėdoje „Žalgiris“ pusfinalyje triumfavo 3-1. Kalbėdamas apie paskutinį pusfinalio mačą, Š. Jasikevičius džiaugėsi savo auklėtinių žaidimu, tačiau pabrėžė, kad daugiau norėtų iš atakų organizatorių.

„Esame patenkinti, kad laimėjome ir išėjome į finalą. Aišku, toks tikslas ir buvo. Kovine dvasia mane džiugino, vyrai tikrai aikštelėje paliko daug jėgų. Buvo nelengva, nes teko kai kuriuos lyderius dėl pražangų pataupyti.

Pirmoje pusėje atitrūkti trukdė agresijos stoka. Kontroliavome mačą dėl labai geros gynybos. Klaidų neišvengsi. Man iš įžaidėjų pusės trūko agresijos, jos daugiau gavau po ilgosios pertraukos. Vienas iš faktorių buvo pagerėjęs mūsų taiklumas antroje mačo pusėje. O gynyba ir kova dėl kamuolių buvo fantastiško lygio. Viskas prasideda nuo gynybos. Leidome įmesti tik 53 taškus su puiku nusiteikimu ir kova. Už tai vyrus reikia pagirti“, – apie pergalę pasisakė Š. Jasikevičius.

Pusfinalio seriją laimėję kauniečiai finale grumsis su Panevėžio „Lietkabeliu“ arba Vilniaus „Lietuvos rytu“. Šiuo metu panevėžiečiai pirmauja 2-1, o tai Š. Jasikevičiaus nė kiek nenustebino. Jis pabrėžė, kad finale „Žalgiris“ turi išlaikyti rodomą agresyvumą. 

„Finale vienas iš faktorių bus agresyvumas. Aš manau, kad krepšinyje agresyvesnė komanda dažniausiai laimi. Kiekviena komanda nustato savo agresijos lygį, o mes turime savo ir bandysime jį palaikyti. Mūsų stiprybės yra komandinis žaidimas, didelė rotacija ir aukštas tempas. Labai svarbu, kad žaidėjai nuo šiandien iki sekmadienio kiek galima pasiruoštų finalui. Reikia nepamesti žaidimo ritmo, nes šiandien buvo labai gražių momentų“, – kalbėjo strategas.

Šįkart „Žalgiriui“ pavyko uždaryti „Neptūno“ gynėjus Mindaugą Girdžiūną, Chrisą Loftoną ir Danielį Ewingą – jie kartu pataikė vos 3 metimus iš 19 bandymų. Treneris pažymėjo, kad visą seriją jo ekipai sėkmingai sekėsi tvarkytis su mažaisiais „Neptūno“ krepšininkais. 

„Nieko nedarėme išskirtinio jų sustabdymui, tai buvo atsidavimas ir juodas darbas. Ginamės prieš juos kiekvienose rungtynėse lygiai taip pat. Tai yra geras darbas tarp pirmo ir antro numerio su penktu, retkarčiais – su ketvirtu. Manau, kad „Neptūno“ gynėjus kontroliavome visos serijos metu ir tik dėl savo kovos stokos pralaimėjome antrąsias rungtynes“, – akcentavo Š. Jasikevičius.

Išsamus Š. Jasikevičiaus komentaras:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių