Quantcast

Š. Jasikevičius apie Karaliaus Mindaugo taurę: bandysime ją iškovoti

  • Teksto dydis:

Šarūno Jasikevičiaus gyvenime viskas ėmė keistis labai greitai. Neplanuotai anksti perėmęs Kauno „Žalgirio“ vairą, jis debiutavo mirtininkų grupėje Eurolygos „Top 16” etape, o vos apšilęs kojas vasario 19-21 dienomis bandys iškovoti pirmąjį savo trofėjų kaip vyr. treneris – „KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurę“.

„Žalgirio“ trenerio galvoje dabar kirba galvosūkis, kaip pagerinti komandos žaidimą. Jau kitą savaitę Š. Jasikevičius atsipūs nuo Eurolygos kovų ir turės parengti pergalingą planą trijų dienų rungtynių maratonui.

Tiesa, 39-erių įžaidėjas per įspūdingą savo karjerą jau buvo įveikęs tokį barjerą. Šaras yra triskart Ispanijos Karaliaus taurės nugalėtojas.

„Ispanijoje tai yra didžiulis įvykis. Lietuvoje taurės varžybos buvo išnykusios daug metų. Labai gerai, kad dėl jos vėl kovojama“, – LKL.lt tikino Š. Jasikevičius.

Bet „KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurė“ Šaro gyvenime – naujas iššūkis. Iškovoti trofėjų bus ne taip jau paprasta, kai šį sezoną „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate išvydome tiek daug netikėtų rezultatų.

Apie žalgiriečių kelionę „KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurėje“ – LKL.lt pokalbis su Š. Jasikevičiumi.

– Jau kitą savaitgalį kausitės dėl pirmojo savo trofėjaus trenerio karjeroje. Kaip manote, jaudulys bus?
– Šiai dienai esu susikoncentravęs į kasdienius darbus, o labiausiai – kaip pagerinti žaidimą. O kai ateis taurė, bus ir jaudulys, ir tas malonumas, kuris ateina su jauduliu. Tai yra pirmasis sezono titulas ir bandysime jį iškovoti.

– Finale laukiate akistatos su „Lietuvos rytu“? O gal finalas bus netradicinis, kai šį sezoną tiek staigmenų?
– LKL eina labai gera linkme todėl, kad komandos išsilygino. Kiekvienos rungtynės tampa iššūkiu. Anksčiau daugmaž viskas buvo aišku. O dabar lentelėje nuo 3 iki 7 vietų yra labai mažas skirtumas. Šiemet netrūksta siurprizų, o tai žiūrovams tik į naudą.

Mums apie „Lietuvos rytą“ kalbėti dar anksti. Reikia laimėti du mačus ir tik tada susitiksime tarpusavyje. Aišku, galime susitikti ir dėl trečios vietos (juokiasi.).

– Ką manote apie aštuonių komandų turnyro formatą, kuris Lietuvoje startavo pernai?
– Pirmiausia reikia palaukti renginio ir tada nuspręsime, ar jis pavyko. Bet aštuonios komandos nėra blogai. Kita vertus, pernai žiūrovų buvo mažai. Todėl bus įdomu pažiūrėti, kaip bus šiemet.

Ta taurė Lietuvoje buvo išnykusi daug metų. Labai gerai, kad ji vėl yra. Tai suteikia komandoms šansą kažką pasiekti. Jei atvažiuoji geresnės formos, sukrenta kai kurie dalykai, būna labai įdomu.

– Esate triskart laimėjęs Ispanijos Karaliaus taurę. Koks tai turnyras Ispanijoje?
– Tai yra pavyzdys, kaip rengti aštuonių komandų turnyrą. Ispanijoje tai yra didžiulis įvykis: išperkami visi bilietai, sirgaliai suvažiuoja iš įvairių miestų, knibžda NBA skautai, didžiulis televizijos ir spaudos dėmesys. Tai tikrai užveda.

Tai yra pirmasis sezono trofėjus, todėl yra labai svarbus. Visuomet labai laukdavau to turnyro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
laukiam
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių