Quantcast

Š. Jasikevičius apie K. Papanikolaou taškus: jis parodė didžiulę pagarbą „Žalgiriui“

Pirėjo „Olympiakos“ iki rungtynių pabaigos likus 6 sekundėms pirmavo 10 taškų skirtumu ir jau turėjo pergalę savo kišenėje, tačiau puolėjas Kostas Papanikolaou veržėsi po krepšiu ir pataikė dvitaškį su pražanga.

Tokia rungtynių baigtis ne itin patiko „Žalgirio“ vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui, kuris ne tik iškart po mačo priėjo prie puolėjo ir kažką jam pasakė, bet ir spaudos konferencijoje ironizavo, jog taip graikas parodė pagarbą „Žalgiriui“.

„Labai gerai vertinu, nes matosi, kad „Olympiakos“ mūsų bijo. Ką noriu pasakyti, jie turi 8 pergales, mes turime keturias. „Olympiakos“ taip mūsų bijo, kad iki rungtynių Pirėjuje žino, jog mes atlošime 4 rungtynes ir jų arenoje paskutinę ataką pirmausime 12-14 taškų skirtumu. Ir tuomet mes dėl to kovosime, kas stovės aukščiau lentelėje. Tad galvoju, jog jie parodė didžiulę pagarbą „Žalgiriui“, – po pralaimėtų rungtynių 75:88 pasisakė treneris.

Kalbėdamas apie rungtynes strategas akcentavo, kad jo auklėtiniai susikūrė geras progas, tačiau tiesiog nepataikė savo metimų. Tikslą pasiekė 40 proc. dvitaškių ir 33 proc. tritaškių.

„Galvoju, kad kažkur klydome gynyboje, kažkur puolime nepataikėme metimų, kuriuos susikūrėme. Jie šiandien buvo geri. Reikia žaidėjams suprasti, kad prieš grandus gintis reikia geriau. Puolimas tikrai buvo normalus, gerus metimus susikūrėme. O kitoje aikštės pusėje „Olympiakos“ sumetė daug sunkių metimų, kai kuriuos ir paskutinėmis sekundėmis bei pelnytai laimėjo“, – apie mačą pasisakė Jasikevičius.

Treneris pagyrė Luko Lekavičiaus žaidimą, kuris atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Pasak Jasikevičiaus, jeigu tai būtų ledo ritulys, kuriame rezultatyvus perdavimus užskaitomas dviem paskutiniems prieš smūgį kamuolį lietusiems žaidėjams, tuomet šis skaičius būtų buvęs kur kas didesnis.

„Gerai vertinu Luko žaidimą, jis vedė komandą į priekį. Jis darkė varžovų gynybą. Statistikoje yra 8 rezultatyvūs perdavimus, tačiau jeigu skaičiuosime ledo ritulio perdavimus, kuomet jis užvedą žaidimą ir sukuria situacijas, tuomet su tokia statistika būtų 14-15. Jis tikrai rodė didžiulę agresiją.“

Artūras Milaknis rungtynes pradėjo trimis tritaškiais, kurie buvo atlikti iš gerų pozicijų, tačiau visi skriejo pro šalį. Vėliau snaiperis pataikė 2 tolimus šūvius iš 5. Ar tokia pradžia galėjo jį išmušti vėžių?

„Tokie dalykai neturi išmušti. Mes juo tikime, aklai tikime. Jis yra laba geras metikas, matome, kaip kiekvieną treniruotę ties tuo dirba. Mes ir toliau jam ruošime sistemas ir galimybes išsimesti. Tokie metikai žudo varžovus. Problema ta, kad jeigu jis įmetė tritaškį, tai kitoje atakoje tris metrus atsiliko nuo Matto Lojeski ir gavo tritaškį. Mes nesame pasiruošę mirti gynyboje. Varžovai yra ženkliai stipresni, bet tai nėra pasiteisinimas, vis tiek norime juos aplošti“, – kalbėjo treneris.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių