Quantcast

Š. Jasikevičiui Prezidentė įteikė garbingą apdovanojimą

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinius apdovanojimus geriausiems metų sportininkams ir jų treneriams.

Kreipdamasi į susirinkusiuosius ir aukščiausius sporto laimėjimus iškovojusius šalies atletus, valstybės vadovė pabrėžė, kad juos pažįsta, gerbia, dėl jų sporto pergalių jaudinasi ir džiaugiasi visa Lietuva.

Pasak Prezidentės, kai kyla mūsų šalies vėliava ir grojamas himnas – visų mūsų širdys plaka stipriau ir visa Lietuva stovi kartu ant nugalėtojų pakylos. Tuomet mūsų sportininkai yra svarbiausi Lietuvos ambasadoriai ir simboliai.

Šalies vadovės teigimu, savo iškovotais sportiniais laimėjimais Lietuva jau prilygsta ir didelėms valstybėms. O šiemetiniai laimėjimai ypatingi dar ir tuo, kad pasiekti per valstybės atkūrimo šimtmetį, o mūsų sportininkų vardai išlieka sporto istorijoje. To puikus įrodymas – neseniai paminėtas Seulo olimpinių žaidynių trisdešimties metų jubiliejus, kuris primena, kad Lietuvai, dar tik siekiančiai atgauti nepriklausomybę, olimpiečiai parvežė penkiolika apdovanojimų.

Prezidentė taip pat atkreipė dėmesį, kad sporto kalendoriuje sparčiai artėja Tokijo olimpiada. Ateinantys metai visiems sportininkams, treneriams bus ypač reikšmingi dėl atrankinių varžybų, o pasiruošimas lems Lietuvos rinktinės pasirodymą. Šalies vadovė pabrėžė, kad rengiantis olimpinėms ir parolimpinėms žaidynėms tikimasi glaudaus, dalykiško valstybės institucijų, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos parolimpinio komiteto ir sporto federacijų bendradarbiavimo, kad sportininkams būtų užtikrintos kiek įmanoma geresnės sąlygos.

Už Lietuvos vardo garsinimą ir nuopelnus sportui, parodytą valią ir ryžtą siekiant pergalių pasaulio ir Europos čempionatuose apdovanota per trisdešimt atletų, juos rengusių trenerių ir medicinos darbuotojų.

Šalies vadovė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Didžiuoju kryžiumi apdovanojo Kauno „Žalgirio“ vyrų krepšinio komandos vyriausiąjį trenerį Šarūną Jasikevičių, kurio vadovaujama komanda Eurolygos turnyre iškovojo bronzos medalius.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi apdovanotas Kęstutis Skučas, 2018 m. Europos neįgaliųjų čempionate iškovojęs aukso ir sidabro medalius lengvosios atletikos rungtyse.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius įteiktas 2017 m. pasaulio čempionato aukso ir 2018 m. Europos čempionato sidabro medalius iškovojusiam irkluotojui Sauliui Ritteriui, 2017 m. kurčiųjų vasaros olimpinių žaidynių moterų krepšinio sidabro medalių laimėtojoms Deimantei Naruševičiūtei ir Gabrielei Valaitytei.

Prezidentė Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi apdovanojo Edgarą Mataką, kuris 2017 m. pasaulio neįgaliųjų čempionato plaukimo rungtyse iškovojo aukso ir bronzos medalius, 2018 m. pasaulio čempionato baidarių ir kanojų irklavimo bronzos medalių laimėtojus Ričardą Nekriošių ir Andrejų Olijniką.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu apdovanoti Kazimieras Dauskurtas, 2018 m. Europos kurčiųjų čempionato sidabro ir bronzos medalių laimėtojas badmintono rungtyse, Andrius Skuja, 2018 m. Europos neįgaliųjų čempionato aukso ir bronzos medalių laimėtojas lengvosios atletikos rungtyse, ir jo treneris Deimantas Jusys, Ignas Reznikas, 2018 m. Europos kurčiųjų čempionato sidabro ir bronzos laimėtojas badmintono rungtyse, ir Mykolas Masilionis, 2017 m. ir 2018 m. pasaulio bei Europos irklavimo čempionatuose aukso, sidabro ir bronzos medalius laimėjusių atletų treneris.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis įteiktas Mindaugui Jurkšui, pernai kurčiųjų vasaros olimpinėse žaidynėse iškovojusiam bronzą lengvosios atletikos rungtyje, treneriams ir kineziterapeutams, prisidėjusiems prie Lietuvos sportininkų pergalių, Gintui Buteikiui, Ditai Jovitai Kareckienei, Živilei Mikalauskaitei, Donatui Narvilui, Aleksejui Reinui, Sergėjui Sorokinui, Pauliui Stankevičiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Cia uz keiksmažodžius tikras pavyzdys,o Masiulis negavo apdovanojimo

uz ordenus sportininkai

uz  ordenus  sportininkai   portretas
leidzia grybauskaitei pasifotkint su jais.....

to Anonimas

to Anonimas portretas
Kvailys per visą pilvą, tau tik supuvusios bulvės medalis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių