Quantcast

Rezultatyviose rungtynėse Lietuvos krepšininkai vėl pranoko australus (komentaras)

  • Teksto dydis:

Jono Kazlausko vadovaujama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antrą kartą per tris dienas nugalėjo Australijos krepšininkus. Šiauliuose vykusiose kontrolinėse rungtynėse lietuviai laimėjo 92:85 (20:19, 28:22, 21:17, 23:27).

Rungtynes sėkmingiau pradėję svečiai iš Australijos pirmavo 19:10, tačiau lietuviams pavyko ketvirtį baigti spurtu 10:0.

Antrasis kėlinys prasidėjo Luko Lekavičiaus benefisu. Jaunasis Lietuvos rinktinės kandidatas pelnė 9 taškus iš eilės (29:25).

Per visą likusį laiką australai nė karto nepirmavo, o didžiausią persvarą Lietuvos rinktinė įgijo trečiajame kėlinyje (65:52).

Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei Davidas Andersenas dvitaškiu metimu grąžino intrigą (84:89), tačiau Rokas Giedraitis pataikė dvi, o Paulius Jankūnas vieną baudą, savo ruožtu australai per likusį laiką pelnė tik tašką.

Lietuvos rinktinės gretose rezultatyvumu išsiskyrė 14 taškų per 14 minučių pelnęs Lekavičius. Tiek pat taškų pridėjo Mindaugas Kuzminskas.

Lietuvos rinktinė: Lukas Lekavičius 14 (14 min., 4/4 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 3/3 baudos), Mindaugas Kuzminskas 14 (6/7 dvitaškiai), Jonas Mačiulis 10, Mantas Kalnietis 8, Renaldas Seibutis, Domantas Sabonis (8 atk. kam.), Paulius Jankūnas ir Artūras Gudaitis po 7, Žygimantas Janavičius ir Artūras Milaknis po 5, Antanas Kavaliauskas ir Rokas Giedraitis po 4.

Australijos rinktinė: Davidas Andersenas 20, Brockas Motumas 15, Andrew Bogutas 12 (9 atk. kam.), Bradas Newley 11.

Komentaras

Jonas Kazlauskas (Lietuvos rinktinės vyr. treneris): „Kaip matėte, rungtynių pradžioje sunkiai įsibėgėjome. Galbūt, tai buvo nusiraminimas po pirmojo susitikimo, tačiau gerai, kad įvykę keitimai paaštrino, pagyvino žaidimą. Iš pradžių atsilikinėjome greičiu, pralaiminėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, bet kai su tuo susitvarkėme, tada viskas pavyko.

Džiaugiuosi, kad žaidėme kovingai, nepaisant to, kad visi krepšininkai pasirodė aikštėje, laimėjome. Varžovas tikrai buvo ne iš silpnųjų. Kai kurios pražangos parodė, kad jie tikrai nenorėjo pralaimėti. Džiaugiuosi, jog pavyko laimėti. Dabar turime laiko įvesti naujų dalykų. Kol kas jauniems žaidėjams nesinori apkrauti galvas, nes jie dar tik pirmą kartą rinktinėje.  Tačiau, kaip matau, kai kurie gerai susitvarkė su jauduliu.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių